A 25 év alattiak jövedelemadó-mentességet kapnak: Orbán Viktor ma reggel jelentette be

A kormányfő nemcsak a gazdaság jelenlegi helyzetéről, hanem az oltóanyagokkal kapcsolatos meglátásairól is beszélt.

orbán-viktor-bejelentés1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A miniszterelnök bejelentette: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak. Orbán Viktor szerint ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.

Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

További gazdasági kérdésekről is beszélt Orbán Viktor

Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni. Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban.

orbán-viktor-bejelentés4
Fotó: Jozsef Zoltan Varga / Getty Images Hungary

A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz. Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz.

Így áll az oltási helyzet Magyarországon

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt is elmondta, hogy nem azért nem haladunk gyorsabban, mert a magyar egészségügy ne tudna gyorsabban és tömegesebben oltani, hanem azért, mert nincs elég vakcinánk. Eddig 105 728 embert oltottak be.

orbán-viktor-bejelentés3
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország, ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt. Reméli, a hatóság néhány napon belül egyértelmű választ ad. Hozzátette: az operatív törzs ülésén az hangzott el, nincs olyan kockázat, hogy esetleg ez a vakcina nagyobb kárt okozna, mint az elhárítandó baj.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon az oltás iránti bizalom folyamatosan nő, és az egészségügyi dolgozók, valamint a szociális otthonokban lakók beoltása után következnek a 60 év feletti, krónikus betegségben szenvedők, több mint 1,7 millió ember. 

orbán-viktor-bejelentés2
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A korlátozásokról úgy fogalmazott: "vissza akarjuk kapni a régi életünket", de ha a brüsszeli oltóanyag-beszerzések ütemében haladunk, akkor nyár végén, ősszel lesz elérhető a megszorítások feloldásához elégséges számú ember beoltása. Ha azonban az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját, az emberek pedig elfogadják és választják a kínai vakcinát, akkor olyan gyorsan lehet majd oltani, hogy akár jóval a nyár előtt is vissza lehet kapni "a régi életünket" - közölte.

Pofátlan csalásra hívták fel a figyelmet az operatív törzs sajtótájékoztatóján

Az ORFK azt kéri, senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek.

Pofátlan csalásra hívták fel a figyelmet az operatív törzs sajtótájékoztatóján

Az ORFK azt kéri, senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük