A 25 év alattiak jövedelemadó-mentességet kapnak: Orbán Viktor ma reggel jelentette be
A kormányfő nemcsak a gazdaság jelenlegi helyzetéről, hanem az oltóanyagokkal kapcsolatos meglátásairól is beszélt.

orbán-viktor-bejelentés1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A miniszterelnök bejelentette: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak. Orbán Viktor szerint ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget.

Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

További gazdasági kérdésekről is beszélt Orbán Viktor

Az ipari termelési számok növekedését a miniszterelnök úgy kommentálta, az emberek dolgozni akarnak, munkából akarnak megélni. Megemlítette: decemberben többen dolgoztak, mint egy évvel korábban.

orbán-viktor-bejelentés4
Fotó: Jozsef Zoltan Varga / Getty Images Hungary

A központi adókból tavaly 432 milliárd forintot csökkentettek, iparűzési adót is csökkentettek, és 180 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál - ismertette, megjegyezve: az iparűzési adó mérsékléséből származó pénzt nem a központi büdzsébe csoportosították át, hanem a vállalkozásoknál lett több pénz. Szólt a hiteltörlesztési moratóriumról is, amellyel 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál és a cégeknél. Megkezdték továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, így a februári borítékban egy heti nyugdíjjal több lesz.

Így áll az oltási helyzet Magyarországon

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt is elmondta, hogy nem azért nem haladunk gyorsabban, mert a magyar egészségügy ne tudna gyorsabban és tömegesebben oltani, hanem azért, mert nincs elég vakcinánk. Eddig 105 728 embert oltottak be.

orbán-viktor-bejelentés3
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

Kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország, ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt. Reméli, a hatóság néhány napon belül egyértelmű választ ad. Hozzátette: az operatív törzs ülésén az hangzott el, nincs olyan kockázat, hogy esetleg ez a vakcina nagyobb kárt okozna, mint az elhárítandó baj.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon az oltás iránti bizalom folyamatosan nő, és az egészségügyi dolgozók, valamint a szociális otthonokban lakók beoltása után következnek a 60 év feletti, krónikus betegségben szenvedők, több mint 1,7 millió ember. 

orbán-viktor-bejelentés2
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A korlátozásokról úgy fogalmazott: "vissza akarjuk kapni a régi életünket", de ha a brüsszeli oltóanyag-beszerzések ütemében haladunk, akkor nyár végén, ősszel lesz elérhető a megszorítások feloldásához elégséges számú ember beoltása. Ha azonban az egészségügyi hatóság elvégzi a munkáját, az emberek pedig elfogadják és választják a kínai vakcinát, akkor olyan gyorsan lehet majd oltani, hogy akár jóval a nyár előtt is vissza lehet kapni "a régi életünket" - közölte.

Pofátlan csalásra hívták fel a figyelmet az operatív törzs sajtótájékoztatóján

Az ORFK azt kéri, senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük