6 megható fotó arról, hogyan segíthet a háziállat a gyógyulásban: kórházban készültek
Amikor a gazdik a betegágyról újra megpillanthatták kedvenceiket, nem tudták abbahagyni a mosolygást.

állatok kórházban nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kanadában található Juravinski kórház néhány éve engedélyezte, hogy a fekvőbetegekhez nem csak hozzátartozóik, de kisállataik is bemehessenek. 

Az Ontarióban épült egészségügyi intézet 2015-ben indította el Zachary’s Paws for Healing nevű projektjét. Donna Jankinst, az ötlet kitalálóját az akkor 25 éves unokatestvére története ihlette meg, aki Hodgkin-limfómában szenvedett, és sokat segített lelkiállapotán a kutyája jelenléte.

A kórházba állatok is mehettek

- Míg Zachary heteket töltött a kórházban, és nagyon legyengült a sejttranszplantációs beavatkozása után, mindennél jobban szerette volna látni kutyáját, Chase-t - mondta a nő a Bored Pandának. - Becsempésztük hát neki, és sose felejtem el, milyen nagy hatást gyakorolt rá, hogy újra láthatta. Amikor tudatosult az unokatestvéremben, hogy nem fogja túlélni a rosszindulatú daganatot, megígértette velem, hogy alapítok egy szervezetet.

A koronavírus kitörése után szüneteltették a projektet, helyette olyan betegek állatainak ápolását vették át, akik Covid-19 fertőzéssel kórházba kerültek, és ideiglenesen nem tudták kire bízni kedvenceiket. De a Juravinski kórházban készült képek a bizonyíték arra, milyen jó hatással voltak a betegekre a vizitek, így a programot a jövőben is tervezik folytatni.

(Cikken belüli képek forrása: Zachary's Paws For Healing / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük