Nagyon rossz helyzetbe kerültek a koraszülöttmentők: óriási szükségük van az adományokra
Egy néhány napja közzétett bejegyzésben az állampolgárok segítségét kérik.

GettyImages-rbma 0019
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány nem tudja tovább finanszírozni a mentőautóik üzemanyag-ellátását.

Egy néhány napja közzétett bejegyzésben a jóérzésű állampolgárok, a kisgyermekes szülők és a cégek segítségét kérik.

A koraszülöttmentők üzemanyagra gyűjtenek

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány mentőautói évente 240 ezer kilométert tesznek meg, miközben 3800 kisbaba életét mentik meg. Az alapítványt nagyon érzékenyen érintette, hogy a kormány döntése értelmében csak piaci áron tudják beszerezni az üzemanyagot, derült ki a bejegyzésből.

Az intézkedés éves szinten több mint 9 millió forintos többletköltséget okoz a számukra, amelyet állami támogatás hiányában csak adományokból tudnak fedezni. 

Az alapítvány minden jóérzésű állampolgár, kisgyermekes szülő és cég segítségére számít, és a kis betegeik nevében is nagyon megköszönik a hír megosztását. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az alapítvány egy tegnapi bejegyzésben megköszönte az eddigi támogatásokat, majd megkérték a politikai szereplőket, hogy ne használják fel az alapítványuk nevét céljaikhoz, mivel a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány nem folytat politikai tevékenységet. 

"Munkánkat kizárólag szakmai szempontok szerint, legjobb tudásunk szerint végezzük. Nagyon köszönjük!" - írták a közlemény végén. 

Az orvosok lemondtak a 40 dekával született kisfiúról: ilyen egészséges kissrác lett belőle

A kórházi dolgozók nem bizakodtak abban, hogy a kisbaba túlélheti azt, hogy ilyen korán jött a világra. Mi több, a szülészorvosok meg is kérdezték az anyát, hogy szeretné-e megmenteni a fia életét. De a szülők egy percig sem akartak lemondani a kicsiről, nem adták fel a reményt. A küzdelmük sikerrel zárult - ismerd meg te is a kicsi Kaio Doxey csodálatos történetét!

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük