Gyerekkórháznak adja a bevételét a magyar írónő: itt veheted meg a könyvét

Nagyszerű lehetőség a koraszülött babák megsegítésére.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mesék gyógyító erővel bírnak, amire időnként mindenkinek szüksége van, hogy könnyebb legyen átvészelni az élet nehézségeit. A Két nyuszi-meséskötetek a koraszülöttek világnapja alkalmából, a koraszülött kisbabás családok lelki megsegítésére születtek. 

B. Habarics Kitty, meseíró-költő alig pár hónapja két fabulát is írt: az egyik, a Két nyuszi és a bársonypuha aprótalpak a koraszülött kisbabás családok, a koraszülöttek, illetve a koraszülött kistestvérrel rendelkező gyermekek lelki megsegítésére hivatott, és ApróTalp Falvát - a SOTE II. koraszülött osztályát - szeretné vele támogatni, a másik pedig a Bethesda Gyermekkórháznak készült. Az írónő mindkét olvasmány egyéves, őrá eső bevételét felajánlotta az intézményeknek, amit idén karácsonykor szeretne átadni az illetékeseknek. Kitty bővebben is mesélt nekünk a jótékonysági könyvírásról.

Miről szólnak a Két nyuszi-mesék?

- A Két nyuszi-mesék igazi lélekgyógyító bonbonok a gyermekeknek. Segítenek, ha fel kell oldani néhány gyermeklélekbeli gordiuszi csomót. A kiegyensúlyozott gyermek boldog gyermek. A boldog gyermek pedig kiegyensúlyozott, boldog felnőtt lesz, mint ahogyan az olvasó gyermekből gondolkodó felnőtt válik. 

Miért pont e-book? 

- Fontosnak tartom, hogy az emberek ne falat emeljenek maguk köré az okoseszközökkel, hanem hidat építsenek egymás és pláne a családjuk tagjai felé. Az okostelefonok és okoseszközök gyakran a tartalmasan eltöltött időből vesznek el. Azonban, ha ezeket az eszközöket az együtt töltött idő tartalmassá tételére használjuk, előnyt kovácsolunk abból, ami mindeddig hátrányt jelentett.

Egy gyermek számára a meseolvasás sokkal több, mint elalvás előtti rituálé. Sokkal inkább szeretettel teli élmény, mely a nyelvi készségeit, a szüleivel és másokkal való szociális kapcsolatát erősíti, és mindamellett erősebbé teszi az önmagába vetett hitét is.  

Miért éppen két nyuszi? 

- A nyuszik több dologban hasonlítanak a gyermekeinkre, mint gondolnánk. Egy mindig aktív, ugribugri tapsifülessel nagyon könnyen azonosulnak a gyermekek. Ahhoz pedig, hogy ezek a segítő mesék hatni tudjanak, muszáj, hogy azonosulni tudjanak a főhőssel.

Egy szívüknek kedves figurával pedig ez magától értetődően működik. Három kisgyermekes anyaként írom ezeket a történeteket, melyeket a gyermekeim ihletnek. Az ő problémáikról szólnak, a mi megoldásainkkal. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Meseírás a jótékonyság jegyében 

- A mese mindenkinek jár. A segítő mesékre pedig mindenkinek szüksége van. Az első ilyen segítő mesém a Két nyuszi és a bársonypuha aprótalpak volt. A koraszülöttek világnapjára készült, a SOTE II. Koraszülött osztályának - ApróTalp Falva - ajánlottam fel egy mesét a már meglévőkből, de egy ismerős blogger anyuka - Gyerekzsivaj blog - és az egyik kórházban dolgozó doktornő ötlete mentén megszületett egy mese, mely segít a koraszülött babák családjainak feldolgozni a nehéz időket.

Ha egy olyan családba születik korababa, ahol nagyobb testvér is van, olykor nehéz ezt a sok, jobbára számukra negatív élményt feldolgozni. Ebben nyújt segítséget ez a mese. A Két nyuszi és a bűvösbogyó egy karácsonyi felajánlás volt a Bethesda gyermekkórház számára hálám jeléül, amiért olyan gondoskodva, szeretettel fordultak felém és a gyermekem felé a bajban. Ez a kis mese betekintést nyújt a kórházba kerülő gyermekeknek abba, hogy miként zajlanak a vizsgálatok, illetve segít könnyebben átlendülni a kezeléssel kapcsolatos negatív érzelmeken.  

Ha szeretnél csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, és szívesen támogatnád a koraszülött osztályok munkáját, vásárold meg a Két nyuszi és a bársonypuha aprótalpakat ezen az oldalon, vagy a Két nyuszi és a bűvösbogyó című kötetet, ezen a linken!
Ezt is szeretjük