A 25 éves Dávid csak az ujjait tudja mozgatni: összefogtak érte a sztárok

Minden segítség jól jön, ezért aukcióra bocsátották a Valami Amerika 3 werkképeit.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Weiler Péter kortárs festőművész és író mindig csodálta a filmforgatások világát, és most Herendi Gábor filmrendező jóvoltából betekinthetett a Valami Amerika 3 kulisszái mögé. A filmben Alex lakásában visszaköszön két képe, de ennél Gáborral egy sokkal fontosabb dolgot is elhatároztak. A 25 éves Csorba Dávid gyógyíthatatlan genetikai betegségben, Duchenne-féle izomelhalásban szenved.

Nem tud mozogni, beszélni, lélegezni is csak gép segítségével képes, de értelmileg teljesen ép, jó humora van. Az ujjait kicsit tudja mozgatni, így számítógép segítségével, online tartja a kapcsolatot a barátaival, a külvilággal. Dávid nagy filmrajongó, a magyar filmek közül a legnagyobb kedvence a Valami Amerika. Herendi Gábor rendező és Pindroch Csaba főszereplő boldogan vállalta, hogy személyesen vetíti le Dávidék budapesti lakásában az új filmet. Így Dávid a magyar nézők közül először láthatta a Valami Amerika 3-t. Dávid életét szeretnék jobbá tenni, elsősorban egy tolókocsira gyűjtenek, és ezzel a céllal jótékonysági aukciót indítottak a Vaterán.

Nem szeretnél licitálni a képekre, de segítenél Dávidnak? Ha lehetőséged van támogatni ezt a nehéz sorsú fiút, ide kattintva egy adománygyűjtő oldalon keresztül is segíthetsz neki.

Az aukción Weiler Péter öt werkképét lehet megvásárolni. Ezek olyan alkotások, melyek a forgatás szünetében, egy-egy jelenet beállítása közben örökítik meg a színészeket. A forgatáson a festőt az ország kiemelkedő művészei, a díszlet, a valóság és az illúzió, a technika és a rengeteg befektetett munka ragadta meg.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Főkép: Wlcsek András.

Ezt is szeretjük