Deréktól lefelé lebénult a 2 éves Imike: segítségre van szüksége a családnak

Kerekesszéket szeretnének vásárolni a kicsinek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Kerekesszéket szeretnének vásárolni a kicsinek.

Imike, a kétéves, életvidám kisfiú az Újszegedi Gyermekgyógyászati Klinika lakója. Jelenleg épp tolószékkel tanul közlekedni, mert neuroblastomája, vagyis rosszindulatú idegrendszeri daganata volt, minek következtében deréktól lefelé kicsi teste lebénult. Édesanyja egyedül neveli, az államtól kapott csekély összegből sajnos nem telik saját tolószékre, kézben hozza-viszi mindenhová a kisgyermeket.

Szegedtől 45 kilométerre laknak, ahonnan nehéz megoldani, hogy bejussanak a kezelésekre, így szinte állandóan a kórházban vannak. A közgyógy-támogatással kapható kerekesszékre várni kell, ezért a Mátrix Közhasznú Alapítvány célul tűzte ki, hogy megkönnyíti Imike megpróbáltatásokkal teli életét. Segítsünk közösen, hiszen a közösség ereje csodákra képes! A legapróbb támogatás is óriási segítség, a beérkezett adományokat 100%-ban Imike anyukájának adják át.

Hogyan segíthetünk?

Hívjuk a Mátrix Közhasznú Alapítvány ADHAT Segélyvonalát a 13600-as telefonszámon, majd az automata bejelentkezése után adjuk meg az alapítvány kódját, a 22-est. Ezt a kódot SMS-ben is elküldhetjük a 13600-as számra. Egy hívás vagy egy üzenet 500 forint, melynek összegét adományként juttatják el Imike édesanyjának. Ez a lehetőség a Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

Az alapítvány számlaszámára is utalhatunk, a közleményben ezt kérik feltüntetni: "Imike tolószéke". Az átulalt összeget mindenféle költséglevonás nélkül továbbítják a családnak. Számlaszám: 11735005-20510350.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

PayPalon keresztül is adakozhatunk az info@matrixalapitvany.hu PayPal-címre átutalt összeggel, "Imike tolószéke" közleménnyel.

Az adó 1%-ának felajánlása is segít. Imikét és sok súlyos problémával küszködő kisgyermeket és családot támogathatunk, ha az adóbevallás során a Mátrix Közhasznú Alapítvány 18472273-1-06-os adószámát adjuk meg.

További információk az alapítvány honlapján és a Facebook-oldalán érhetők el.

Ezt is szeretjük