Hogy nézett ki valójában Kleopátra, és mi igaz a köré szőtt legendákból? 5 érdekes tény az életéről

Kleopátra csupa misztikum: külseje és a róla szóló történetek erős, drámai és titokzatos nőként festik le az ember képzeletében.

Kleopátra érdekességek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1963-at írtak, amikor az Elizabeth Taylor főszereplésével forgatott Kleopátra című film meghódította a világot. Minden idők egyik legdrágább alkotása volt, és minden idők egyik legkarizmatikusabb színésznője alakította benne Egyiptom utolsó fáraóját.

A filmsiker nemcsak a színész- vagy alkotói gárdának volt köszönhető, hanem annak is, hogy a titokzatos, szépségéről messze földön híres uralkodó életébe, Marcus Antoniusszal való szenvedélyes szerelmébe engedett bepillantást. Az emberek számára Kleopátra, azaz VII. Kleopátra Philopatór (i. e. 69 - i. e. 30) mindig is titokzatos jelenség volt, és maradt is a mai napig. Nincs is, aki ne kapná fel a fejét neve hallatán, ha bármilyen különlegességet, érdekes legendát hall róla. A legnagyobb kérdés mind közül talán az lehet emberek számára, hogy milyen lehetett, és valóban olyan igéző volt-e a szépséges Kleopátra arca: noha számos képmás maradt fenn róla akár szobrok formájában, akár freskókon vagy pénzérmékre verve, sokkal megfoghatóbb képet nyújtanak az ezek alapján készített modern, digitális rekonstrukciók.

Milyen volt Kleopátra?

A következőkben két különleges rekonstrukciót mutatunk be, majd öt további érdekességet is mesélünk az uralkodóról.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük