Különös állást kapott a 10 éves fiú, miután folyton leszidták a tanárai
A kisfiú különböző firkákkal töltötte meg a füzeteit tanórák közben, amiért nem lelkesedett a tanári gárda.

dessin 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tízéves Joe Whale kedvenc időtöltése a firkálás. Évek óta különböző, aprócska rajzokkal tölti meg a füzeteit: gazdag fantáziájának köszönhetően arcokat, szörnyeket és egyéb figurákat hoz létre a papíron. Bár a szülei mindig biztatták őt a rajzolásra, sajnos nem mindenki rajongott a tevékenységét. A tanárok óra közben többször rajtakapták a fiút, hogy figyelmét a tananyag helyett a kis ábrák megalkotására összpontosította.

A sok konfliktus ellenére a szülők a továbbra is támogatták gyermekük kreativitását, ezért elnyomhatatlanul tomboló alkotási láz miatt úgy döntöttek, hogy esti rajziskolába küldik Joe-t. Az ottani oktatók azonnal észrevették a kisfiúban rejlő tehetséget, és pár alkotását ki is tették az Instagramra, ami sorsfordító mozzanatnak bizonyult.

Firkák az étterem falán

Joe szülővárosában, Shewsburyben a Number 4 nevű étterem dolgozói is észrevették a közösségi oldalra kitett rajzokat. Mivel nagyon tetszettek neki a munkák, felkérték a kisfiút, hogy dolgozzon nekik, és dekorálja ki az étkezőrész falait. A kis művész kapva kapott az alkalmon, és különleges, egyedi dekorációt készített. Mindennap, iskola után édesapja elvitte az étterembe, ahol pár órán át firkálhatta a falakat egy filctollal. Több hét munka után elkészült a megbízatással, de ezzel még nincs vége a karrierjének. The Doodle Boy néven már a saját Instagramjára posztolja a műveit, és boldogabb, mint valaha, hiszen alkotásai újra és újra elnyerik az emberek tetszését. Még mindig szüntelen készíti a különböző rajzokat, könyvekből is szokott inspirálódni, de az ábrák 80%-a az ő fejéből pattan ki.

Ezt is szeretjük