Kínozta és koldulásra használta kislányát a 20 éves anya
A nő másik gyereke is súlyosan alultáplált, a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az anyát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerdán a rendőrség elkapott egy kolduló nőt, akinél rongyokba bugyolálva egy kisgyerek volt. A rendőrök felfigyeltek a gyermekre, és azonnal észrevették, hogy valami nincs rendjén. A kislány láthatóan alultáplált volt, testén bántalmazásra utaló nyomok, véraláfutások voltak.

A rendőrök kihívták a mentőket, akik megállapították, hogy a kicsi lázas, alultáplált, végtagjai kihűltek. A mentők a Heim Pál Gyermekkórházba vitték a kislányt, ahol azóta is ápolják. A kórház az ügyben nem nyilatkozik, csupán annyit mondtak, hogy náluk a gyermek végre biztonságban van.

Állapotáról csupán annyit tudtunk meg, hogy nincs életveszélyben. - Szeretjük, gondozzuk őt, megteszünk érte mindent - tették hozzá.

Kisfiuk is súlyosan alultáplált

De ki az, aki ilyet tesz, hogy egy mindössze másfél éves gyermeket üt-ver, és magával viszi koldulni a hidegbe? A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, egy húszéves, hajléktalan, román állampolgárról van szó.

A nőnek nincs Magyarországon bejelentett lakcíme, koldulásból tartotta fent magát, amihez a kislányt használta fel. A Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk azt is, hogy a kislány a nő saját gyermeke, ráadásul nem az egyetlen. Élettársával közösen van egy kisfiuk is, aki két és fél éves, és aki szintén súlyosan alultáplált, egy egyéves gyermek szintjén van.

A nőt a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, és élettársa is gyanúsított az ügyben. A nő ellen súlyos testi sértés, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyermekeket egyébként elvették tőlük, a kislány még kórházban van, a kisfiút pedig ideiglenesen egy csecsemővédelmi intézménybe vitték.

Ezt is szeretjük