Ritka gyerekkori fotó az észak-koreai diktátorról
Képeken Kim Dzsongun élete
Félelemmel teli imádattal rajongják körbe a vezetőt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem tudni, hogy Kim Dzsongun pontosan hány éves, 30, 31 vagy 32, mindenesetre január 8-án ünnepelte a születésnapját. Egy városi legenda szerint 1983-ban látta meg a napvilágot - tehát 31 éves -, de születési évét 1982-re változtatták a száz, illetve 70 évvel korábban született Kim Irszen és Kim Dzsongil miatt, hogy kerek szám jöjjön ki.                     

A diktátor múlt év decemberében brutális módon végeztette ki nagybátyját, az ország második emberét, Dzsang Szongteket. A férfit puccsal, korrupcióval és kicsapongó életmóddal vádolták meg, ő pedig elismerte, hogy a nép ellensége, így Kim Dzsongun kutyákkal tépette szét rokonát egyes források szerint.

Szintén ez év nyarán Kim Dzsongun kivégeztette volt barátnőjét. A hivatalos verzió szerint azért érdemelte ki a büntetést Hjon Szongvol, mert pornót forgatott magáról, és bibliákat rejtegetett. A két éve hatalmon lévő Kim Dzsongun már házas, és rendkívüli módon élvezi a nyilvánosságot. Emiatt rengetegszer szerepel a sajtó hasábjain.

Észak-Korea független államában a Kim-dinasztia uralkodik. Az ország jelenlegi eszméit még az 1940-es években alakította ki Kim Ir Szen, akit a 2011 decemberében elhunyt Kim Dzsongil követett. A pártállamot valójában Kim Dzsongun irányítja. Az Amnesty International szerint az országban kétszázezer politikai fogoly van, akik többek között koncentrációs táborokban élnek. Nézd meg ritkán látott képeken a diktátor életét!

Hálaadás Amerikában

Minden év hálaadásakor kegyelmet kap az amerikai elnöktől egy pulyka, ami egyébként a tradicionálisan fogyasztott étel ezen az ünnepen. A washingtoni Fehér Házban is minden évben hálát adnak, az elnökök ilyenkor sokszor beállnak önkéntes feladatokat végezni. Nézd meg képeken az elnökök hálaadását!

Ezt is szeretjük