Átverés lehet Kim Dzsongun visszatérése: mégis bajban van a vezető?
Nincs vége a találgatásoknak, továbbra sem tudni, mi történt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az észak-koreai diktátor most ismét feltűnt, legalábbis az állami média fotókat közölt róla. Pedig Kim Dzsongun nem jelent meg Észak-Korea egyik legfontosabb ünnepén, a kommunista párt évfordulóján sem, amire eddig még nem volt példa.

Persze azt egyelőre nem sikerült alátámasztani, hogy a most megjelent fotók tényleg a napokban készültek, és nem jóval korábban - ahogy azt a CNN is megjegyzi. Az is előfordulhat ugyanis, hogy előre elkészített képeket jelentettek meg, amik arra az esetre voltak félretéve, ha bármilyen okból meg kéne nyugtatni a közvéleményt.

Az állami médiában eddig sem nem árulták el a távolmaradás okát, de korábban mindenkit nyugtatni igyekeztek, Kim jól van, ezt jelzi, hogy még virágot is küldött.

Egy csokor bizonyítja, hogy a vezető jól van

Nem vicc, egy kosár virágot mutattak Kim Irszen szobránál, amit a csatorna szerint a vezető küldött. Ennyit szántak bizonyítékul arra, hogy - ellentétben a pletykákkal - nem súlyos beteg, nem leváltották és bebörtönözték, nem meghalt, hanem sokkal banálisabb okokból marad távol a közéleti eseményektől már lassan másfél hónapja.

Ami biztos, Kim Dzsongun szeptember 3-án szerepelt utoljára a nyilvánosság előtt, de már akkor is feltűnést keltett azzal, hogy sántít. Emiatt egyesekben felmerült, hogy sajtimádata miatti túlsúlya bokapanaszokat okozott nála, ezért gyengélkedik. Mások cukorbetegségre gyanakodnak.

A most megjelent fotókon egy építkezést tekint meg, kezében pedig bot látható. Ez erősíti azt a teóriát, mely szerint Kim egészségügyi problémákkal küzdött.

Korábban írtunk arról, hogy a napi rizsfejadagot nemrég csökkentő országban rengetegen éheznek, de a diktátor állítólag rengeteg ementáli sajtot eszik, amit a szankciók miatt úgy csempésznek be neki, az egészségének pedig nem tesz jót.

A 27 éves húg irányít? Vagy 28 éves?

A fentieknél sokkal vadabb teóriák is születtek. Vannak, akik szerint már nem is ő irányítja a hermetikusan elzárt diktatúrát, hanem valamely magas rangú tiszt, testület, illetve Kim Dzsongun húga. Kim Jodzsong ugyanis az utóbbi években egyre feljebb került az állampárti ranglétrán, így nem tartják kizártnak, hogy valamilyen módon átvette a hatalmat bátyjától.

Ki az a Kim Jodzsong? Észak-Koreáról sokat elmond, hogy a diktátorcsalád sarjának még a születési idejét is csak tippelni tudjuk a dél-koreai titkosszolgálatok tevékenysége miatt.

A legújabb fotók egy észak-koreai lapban

E szerint 1987-1988 környékén születhetett, és bátyjához hasonlóan Svájcban tanult.

A hadsereg aktív

Szakértők szerint az is valami titokzatos változásra utalhat, hogy az észak-koreai hadsereg aktivizálta magát. Múlt héten kétszer is lövések érték a határvidék déli oldalát. Ezzel az is lehet a hadseregvezetők célja, hogy egy konfliktust kiprovokálva újra egységet teremtsenek az eliten belül.

Nem először tűnt már el észak-koreai vezető. A mai napig nem tudjuk miért, de 2008-ban két hónapig nem látták Kim Dzsongilt. Állítólag agyérgörcse volt. Akkor ugyanilyen provokatív akciókat hajtott végre a hadsereg, feltehetően figyelemelterelés, illetve a belső feszültségek csökkentése érdekében.Vajon most majd kiderül, mi volt a távolmaradás valódi oka?

Nézd meg a fotón, mennyi rizst ehet egy észak-koreai egy nap! Megdöbbentő nyomor.

Ezt is szeretjük