Egy fotó, ami tönkreteheti az életed: rólad készült már ilyen?
Vigyázz, milyen fotót készítesz és osztasz meg magadról, mert rosszul is elsülhet a dolog.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Figyelj oda rá, hogy milyen fotókat adsz ki a kezeid közül, mert egyetlen hiba hosszú időre megkeserítheti a mindennapjaidat.

Elmondjuk, miért ne készíts magadról kihívó fotókat, és főleg miért ne oszd meg ezeket másokkal.

Mi számít kihívó fotónak?

Egyre több lány készít magáról olyan fotókat, amelyen hiányos öltözetben vagy akár teljesen ruha nélkül szerepel. Akármennyire tetszeni akarsz egy fiúnak, bármilyen büszke is vagy a testedre, nem szabad közszemlére tenned magad, mert az csúnyán visszaüthet.

Az olyan képek, ahol túlságosan szexi a beállítás, vagy éppen fehérneműben, sőt, akár meztelenül pózolsz, több szempontból is veszélyesek lehetnek. Elmondjuk, melyek ezek.

Visszaélhetnek vele

Az első fontos szempont az, ha visszaélnek a fotóddal. Az ilyen képeket senkinek, még az aktuális barátodnak sem szabad megmutatnod - gondolj a jövőre: ha szakítotok, olyan fegyvere lesz ellened, amit te magad adtál a kezébe. Sajnos, ha már egy másik félnek is megvan az ominózus kép, azt továbbküldheti másoknak, és ez ellen már nem sokat tehetsz.

Közösségi oldalra semmiképp ne tölts fel ilyen felvételt, mert bárki hozzáférhet, és olyanokat is felbátoríthatsz, akik nem jó szándékkal közelednek feléd. Arról nem beszélve, hogy akár még pornográf vagy illegális oldalakon is kiköthet a fotód. Még telefonon vagy számítógépen sem szerencsés ilyen fényképet tartani, mert megvan a veszélye, hogy illetéktelen kezekbe kerül.

Rossz fényben tüntet fel

Még ha szerencsés is vagy, és senki nem próbál meg visszaélni a kihívó fotóval, amit magadról készítettél, akkor is lehetnek hátulütői a dolognak. Lehet, hogy sokan bókolnak majd, de ez akár zaklatásba is átcsaphat. Ha pedig a kiszemelt fiút szeretnéd így meghódítani, akkor rossz úton jársz - valószínűleg egy ilyen fotó után nem fog komolyan venni.

Gondolj arra is, hogy a közösségi oldalakra feltöltött fotókat például a szüleid, az ő ismerőseik, a barátaid szülei vagy a tanáraid is láthatják, így - ha másért nem is, de legalább ezért - a bugyiban pózolós felvételeket inkább hanyagold.

Ezt is szeretjük