Öngyilkos lett a tinilány, mert cikizték a ruhája miatt

Megrázó esetek

A 12 éves Katie Webbet az interneten csúfolták társai. Az esetnek tragédia lett a vége.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos egyre több olyan esetről hallani, amikor az osztálytársak csúfolódása végzetes kimenetelű. Ha téged is cikiznek az iskolában, nem szabad magadba fojtanod a problémát: kérj segítséget!

A kép illusztráció

Íme, néhány szomorú és igazságtalan eset a nem túl távoli múltból, aminek nem szabadna megismétlődnie.

Katie Webb

Az angol Katie Webb egy mindössze hetedikes kislány volt, akit társai csúfoltak az iskolában és az interneten keresztül is. A többi gyerek kifogásolta Katie öltözködését és frizuráját, és ezt nem mulasztották el közölni vele. Egy idő után a cikizés már olyan méreteket öltött, amivel a kislány nem tudott megbirkózni. 

Április végén egy nap Katie felakasztotta magát. A szülei találtak rá otthonukban, és azonnal mentőt hívtak. A lányt még kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. 

Az eset nagy port kavart a lány környezetében, a diákok közül többen fejtették ki a véleményüket csúfolódó társaikról. A tanárok semmit sem vettek észre abból, hogy mi zajlik a kislány körül, mosolygós, kedves teremtésnek ismerték. Katie történetét itt olvashatod el angol nyelven.

Túl jólnevelt volt

Néhány évvel ezelőtt hasonló eset történt Amerikában, ahol a zaklatás áldozata egy szintén 12 éves kisfiú volt. Az iskolatársai úgy gondolták, hogy túlságosan jólnevelt, és nem hagyták őt békén, amiért az ő olvasatukban a kelleténél illedelmesebben viselkedett. Az eset szintén tragédiával végződött, a kisfiú nem bírta tovább. Egy napon hazament az iskolából, majd felakasztotta magát - amibe bele is halt.

Ha cikiznek a suliban

Ha csúfolnak, bántanak az iskolatársaid, fontos, hogy tudd, nem vagy egyedül, és van megoldás! A szakértő elmondja, mit kell tenned, hogy kilábalj a helyzetből.

Megan Meier

Az utcájukban lakó lányok és egyikük édesanyja úgy gondolta, hogy jó hecc lenne azzal múlatni az időt, hogy egy nem létező fiúnak adják ki magukat, és az ő nevében chatelnek a 13 éves Megan Meierrel.

Körülbelül egy hónapig tartott az álca, majd egyik napról a másikra a kitalált srác nevében megszakították vele a kapcsolatot, mondván, az nem szeretne többé beszélni vele, és a lehető legtöbb módon megpróbálták lejáratni a lányt az interneten keresztül.

A lány még aznap este felakasztotta magát, és elhunyt 20 perccel azután, hogy a szülei rátaláltak. Utóbb kiderült, Megan depresszióval küzdött, és gyógyszeres kezelés alatt állt. Az esetről itt olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük