5 motiváló idézet az életről, ami átsegít a nehéz időszakokon

Néha rengeteget javíthat a lelkiállapotodon egy-egy velős gondolat az életről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó érzés tudni, hogy más is tisztában van vele, mit érzel, ha mélyponton vagy. Néhány okos, motiváló gondolat segítségével könnyebben át tudsz majd lendülni a nehéz időszakon.

A következő idézetek is azt mutatják, nem vagy egyedül, és sokan éreznek úgy, ahogyan te. A tanácsok útravalóul szolgálhatnak a mindennapi életben.

Fájdalom

Hidd el, hogy mindent elérhetsz. Higgy benne, és ez épp elég. Higgy abban, hogy helyreáll, hogy megtörténik, hogy eljön, hogy bekopogtat, hogy igenis van, mert van. Csak kitartás kell. Pofonok jönnek, de akármennyire is fáj, neked mindig erősebbnek kell lenned. És erősebb is leszel.

Elkapod az öklét, és úgy lenyomod, hogy soha többet nem jön vissza. Aztán meg majd kapsz újat. Újabb pofonokat. De amíg van erőd, és miért ne lenne, felveszed vele a kesztyűt, és igenis harcolsz. Ugyanis van, hogy nem az Élet üt, hanem te saját magadat, az Élet meg csak segíteni akar. A kezét nyújtja, te meg azt hiszed, bántani akar. (Oravecz Nóra)

Elengedés

Ne ragadj le a múltban, ne ragaszkodj hozzá foggal-körömmel. Ne akarj abban maradni, ami már sohasem lesz olyan, mint volt. Fogadd el azt, ami van. Ami jön, mert az még bármilyen lehet. Csak rajtad múlik. Engedd el, és lépj egy nagyot, szállj ki, mert az, ami csak fájdalmat okoz neked, nem kell, hogy az életedben legyen.

Az, akinek nem vagy elég most, aki megaláz, talán sohasem leszel az. Menj tovább, és hidd el, jön majd olyan, akinek elég leszel. Ne akarj görcsösen megfelelni. Igen, a szeretet nagy úr, de ha nem viszonozzák csak szenvedés. Lépj, ne ragaszkodj a múlthoz, ahhoz, ami egyszerűen nem megy, mert másképp rosszul fogod érezni magad. Tudd elfogadni, ha valaminek vége van. Hiszen minden csak addig tart, ameddig téged szolgál. (Oravecz Nóra)

Motiváció

Nem tudhatod igazán, hogy ki vagy, ha túl sok időt töltesz a hegy tetején. Néha le kell hoznia az Életnek onnan, hogy lásd, ki is vagy valójában. (Oprah Winfrey)

Egyetlen módon gyógyíthatod meg az életed. Ha magadba merülsz, és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted. (Robert G. Smith)

Hogyan válhat egy lány NŐ-vé? Az alap igen egyszerű. Egy lány akkor válik nővé, ha kialakítja magában a női öntudatot. Ez azt jelenti, hogy úgy él a világban, hogy tudja magáról: - Friss, üde, harmatos, szép és kívánatos vagyok! Lehet csodálni! - és nem nyit vitát. Sajnos sok lány belebonyolódik mindenféle centik-kilók-geometriai formák elemzésébe.

Mintha attól függene, hogy ő gyönyörű nő-e, hogy megfelel-e az éppen aktuális nőideál paramétereinek. Nagyon fontos megérteni, hogy nem attól vonzó egy nő, hogy kihez hasonlít vagy nem hasonlít, és milyen általános ideálnak felel meg, hanem attól, hogy elhiszi magáról, hogy ő egy varázslatos NŐ! (Varga Péter)

Ezt is szeretjük