A cica nem tudta kinyitni a szemét, de mikor megtette, mindenki elámult

Ezért nem szabad soha ítélni a látszat alapján.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cotton - magyarul Pamut - egy macska, akire tavaly találtak rá, nagyon leromlott állapotban. Szőre gubancos és csúnya volt, testét paraziták borították, bőrbetegség miatt hullott a szőre, és mindene viszketett.

Ráadásul nem nyitotta ki a szemét, így mindenki meg volt róla győződve, hogy a cica vak, és soha senki nem fogja elvinni a menhelyről. Esélytelennek tűnt, hogy ilyen állapotban bárki is befogadja.

Gondos ápolás nyitotta fel a szemét

A macskát állatorvos kezelte. Megmosdatták, és megnyírták a szőrét. A floridai Animal Friends Project nonprofit alapítvány önkéntes dolgozója, Carmen Weinberg elmondta, hogy a cica továbbra sem nyitotta ki a szemét, így közlekedni is alig tudott, és nem szívesen mozdult ki a szabadba. Valami nagy trauma érhette, mert ijedt és visszahúzódó volt.

A gondos törődés miatt a kiszáradás és az alultápláltság hamar elmúlt nála, és később a szeretetteljes közeg hatására elkezdte nyitogatni és használni a szemét. A cica mára újra normálisan lát teljesen egészséges szemeivel, melyek egyike a gondozók nagy meglepetésére sárga, a másik pedig kék. Cotton most befogadó családra vár, de az átélt megrázkódtatások miatt csendes családot keresnek neki, ahol nincs más háziállat vagy kisgyerek. A cica különleges külseje miatt biztosan hamar sikerül neki gazdit találni. 

Ezt is szeretjük