A cica nem tudta kinyitni a szemét, de mikor megtette, mindenki elámult

Ezért nem szabad soha ítélni a látszat alapján.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Cotton - magyarul Pamut - egy macska, akire tavaly találtak rá, nagyon leromlott állapotban. Szőre gubancos és csúnya volt, testét paraziták borították, bőrbetegség miatt hullott a szőre, és mindene viszketett.

Ráadásul nem nyitotta ki a szemét, így mindenki meg volt róla győződve, hogy a cica vak, és soha senki nem fogja elvinni a menhelyről. Esélytelennek tűnt, hogy ilyen állapotban bárki is befogadja.

Gondos ápolás nyitotta fel a szemét

A macskát állatorvos kezelte. Megmosdatták, és megnyírták a szőrét. A floridai Animal Friends Project nonprofit alapítvány önkéntes dolgozója, Carmen Weinberg elmondta, hogy a cica továbbra sem nyitotta ki a szemét, így közlekedni is alig tudott, és nem szívesen mozdult ki a szabadba. Valami nagy trauma érhette, mert ijedt és visszahúzódó volt.

A gondos törődés miatt a kiszáradás és az alultápláltság hamar elmúlt nála, és később a szeretetteljes közeg hatására elkezdte nyitogatni és használni a szemét. A cica mára újra normálisan lát teljesen egészséges szemeivel, melyek egyike a gondozók nagy meglepetésére sárga, a másik pedig kék. Cotton most befogadó családra vár, de az átélt megrázkódtatások miatt csendes családot keresnek neki, ahol nincs más háziállat vagy kisgyerek. A cica különleges külseje miatt biztosan hamar sikerül neki gazdit találni. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük