Ha így iszod a kávét, megvédhet az Alzheimer-kortól: természetes módszer
Mostanáig úgy tartották, káros, ha valaki túl sokat kávézik. Kanadai kutatók szerint azonban védelmet nyújthat az időskori demencia ellen.

kave 1
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

Két hét smink nélkül: így változik a bőr, ha nem kap festéket – Kipróbáltuk! »

Ultranőies tavaszi szettek lapos talpú cipővel: így lesz csinos nadrággal, ruhával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokak számára az átlagos napi kávémennyiség akár 5-10 csésze között is mozog. Eddig úgy tartották, hogy egészségünk szempontjából ez nem túl szerencsés, azonban egy kanadai kutatás minderre rácáfol.

Szakértők szerint ugyanis a kávéfogyasztás védelmet nyújthat a legrettegettebb időskori betegségek ellen mint az Alzheimer- vagy Parkinson-kór.

Nem a koffein számít

A kutatásban koffeintartalmú és koffeinmentes kávékat is vizsgáltak, és hamar kiderült, nem a koffein az az összetevő, ami ellenállóbbá teszi a szervezetet a neurológiai betegségek elleni harcban.

A kutatásból kiderült, hogy a kávészemek pörkölésekor keletkező fenil-indén molekulák azok, amelyek gátolják azon fehérjék felhalmozódását, amik végül a Parkinson- vagy Alzheimer-kór kialakulásához vezethetnek.

Minél sötétebb, annál jobb

Minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál több ilyen molekula keletkezik, tehát a sötétebb pörkölésű kávé jobban véd a világosabbnál. Kiemelendő, hogy egy természetes vegyületről van szó, így nem kell szintetikus anyagokat előállítani a kívánt hatás érdekében. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ahhoz, hogy mindezen eredményeket a gyógyítás szolgálatába lehessen állítani, további kutatások szükségesek. Fontos azonban kiemelni azt is, hogy a cikk alapját adó tanulmány szerkesztője a Nestlé alkalmazottja, amely némiképp megkérdőjelezheti a kutatási eredmények megbízhatóságát.

Fantasztikus, hogy mire nem jó a tejhab a kávén

A barista pusztán tejhab és kávé felhasználásával készíti a 3D-s műveket, melyek olyan élethűek, hogy meginni is vétek. A művész egy egyszerű csésze kávéval kezdi, melynek a tetejére ömleszti a tejhabmasszát. Ezt egyszerű kanalak segítségével formálja valamilyen 3D-s alakká.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük