Mikor kell feladni a csomagot, hogy biztosan megérkezzen karácsonyig? A Magyar Posta ezt javasolja
Már most sokkal több csomag érkezik a postára, mint tavaly a karácsonyi időszak legerősebb napjain.

csomagfeladás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2019-es csomagszezon legerősebb napjait is meghaladó mennyiség érkezett november utolsó hetében és december első két napjában a Magyar Postához, a tavalyinál tehát jóval erősebb karácsonyi szezon várható.

Az idén több tényező együttes hatása érvényesülhet: a webáruházak novemberi kedvezményes akcióinak hatására - a kereskedelmi partnereink forgalmi előrejelzéseihez képest - nagyobb csomagmennyiség érkezett az üzemekbe novemberben.

Megugrott az online rendelések száma

Az évről évre erősebb karácsonyi szezon mellett egyértelműen forgalomnövelő tényező maga a járvány is. Az elmúlt két hét forgalmi adatai szerint a pandémia mostani, második hulláma is adott egy lökést az online kereskedelemnek, csakúgy mint tavasszal. November második felétől átlagban kétszer akkora a beérkező csomagmennyiség, mint egy nyári napon jellemző. Felmérésekből kiderül: a vásárlók szerint az online rendelés nem csupán kényelmesebb, hanem biztonságosabb is a mostani helyzetben.

csomagfeladás2
Fotó: Betsie Van der Meer / Getty Images Hungary

A Posta adatai szerint a 2020. novemberi belföldi csomagforgalom közel 30%-kal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. A fokozott forgalom - a tapasztalatok szerint - karácsonyig kitart.

A Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója, Varga János azt mondta: "A csomagmennyiség extrém növekedése miatt a kézbesítési időszakot is bővítettük, idén a megszokottnál korábban, már novemberben döntöttünk arról, hogy a szombati napokon is kézbesítenek csomagokat a munkatársaink.”

A cikk az ajánló után folytatódik

Varga János szerint a következő hetekben a megnövekedett online rendelések miatt még inkább érdemes figyelni arra, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont a rendelésre, amikor garantálják a csomag karácsony előtti érkezését.

Sokan módosítják a címet

A Posta továbbá javasolja, hogy a megrendelés véglegesítése előtt a vásárlók ellenőrizzék a címadatokat, és mindenképpen oda kérjék a csomagot, ahol biztosan át tudják azt venni. Az utóbbi időben ugyanis azt tapasztalható, hogy jelentősen megemelkedett a címmódosítást kérő ügyfelek száma. A küldemény kézbesítési ideje ilyenkor meghosszabbodhat, a csomag végül akár csak 1-2 nappal később juthat el a módosított címhelyre.

csomagfeladás3
Fotó: Paul Bradbury / Getty Images Hungary

Piackutatásokból kiderül: az online vásárlók közül legtöbben műszaki cikkeket, ruházati termékeket és informatikai eszközöket vásárolnak. Az idei szezonban a Posta tapasztalatai szerint a szokásos slágertermékek - mint például a tévé, a notebook, a mobiltelefon - mellé kiemelkedő volumenekkel csatlakozott a porszívó, egyes kozmetikai termékek, sporteszközök, étrendkiegészítők, és vitaminok.

csomagfeladás4
Fotó: Ekaterina Leto / Getty Images Hungary

A járvány miatt valószínűsíthetően kevesebben utaznak rokonokhoz, ismerősökhöz karácsonykor, emiatt többen adhatnak fel csomagot a postákon a szeretteiknek, mint a korábbi években. A Posta azt javasolja az ügyfeleknek, hogy ne halogassák a feladást az utolsó napokra. A legbiztosabb, ha december 18-ig feladják a csomagot, hogy az ünnep előtt megérkezzen a címzetthez.

Futárok osztják meg élményeiket a Facebook-oldalon: szuper fotókkal számolnak be

A futárok imádják, amikor kutyák jelennek meg lerakodáskor, ezért meg is örökítik a cuki segítőket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük