Több tízezer tulipán virágzik az erdélyi településen: meseszép képek készültek
A kis erdélyi faluban gyönyörű a tavasz.

tulipánok8
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos nagy előnye van annak, amikor végre beköszönt a tavasz: melegszik az idő, hosszabbak lesznek a nappalok, és feléled a természet is. Ennek az egyik legszebb része, hogy nyílnak a virágok, és gyönyörű színekkel, valamint finom illatokkal árasztanak el mindent.

Az erdélyi Kalotaszentkirályon nem is akárhogy köszöntött be a tavasz: mintegy 58 ezer piros és sárga tulipán virágzik a kis településen, ez pedig varázslatos és felejthetetlen látványt nyújt nemcsak a helyieknek, hanem az ide látogató turistáknak is.

Virágba borult a kis falu

Kalotaszentkirály Kolozs megyében található, 87 százalékban magyarok lakják, és mindössze nagyjából 1100-an élnek itt. A településen nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos népi kultúra megőrzésére és ápolására, de nemcsak ez, hanem a szép, rendezett utcák és terek is vonzzák a látogatókat. A falu önkormányzata a tulipánok telepítésére azt a pénzt egészítette ki saját forrásaival, amelyet tavaly a Virágos Magyarország versenyen a határon túli települések kategóriájában romániai fődíjasként kapott, így most 58 ezer tulipán díszíti Kalotaszentkirályt.

(Képek forrása: Kiss Gábor / MTI)

Ezt is szeretjük