Retró fotókon, ahogy a múltban elképzelték a mostani világunkat: nem igazán jöttek be a számítások

Nagyon érdekes látni, hogy képzelték el a jövőt néhány évtizeddel ezelőtt, és mi lett ebből valóságos.

múlt-jövő-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös dolog az idő, hiszen soha nem tudhatjuk, mit tartogat a jövő, így mindig okozhat meglepetéseket is. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet eljátszani a gondolattal, milyen is lesz az élet néhány évtized múlva, de pontosan képtelenség megmondani, mi vár ránk a jövőben.

A múltban is gyakran elképzelték, hogyan alakulnak majd a következő évtizedek. Mivel a jövő víziói éppen most aktuálisak, ezért már tudjuk, hogy számos elképzelés megmaradt a fantázia szintjén, vagy teljesen máshogy következett be, amint ahogy jósolták.

Így látták a jövőt a múltban

Gondoljunk csak bele, a ’90-es évek eleje sem tűnik olyan távoli múltnak, akkor, a táskányi méretű telefonok idejében mégis szinte elképzelhetetlen volt, hogy 30 év múlva mindenki rengeteg funkciót ellátó, érintőképernyős okostelefonokkal fog járkálni. Ezek a technológiai újdonságok az 1900-as évek első évtizedeiben pedig még inkább csak a képzelet szüleményei voltak, de szerencsére ezeket gyakran meg is örökítették rajzokon.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

(Képek forrása: Reddit, Twitter)

Ezt is szeretjük