Retró fotókon, ahogy a múltban elképzelték a mostani világunkat: nem igazán jöttek be a számítások

Nagyon érdekes látni, hogy képzelték el a jövőt néhány évtizeddel ezelőtt, és mi lett ebből valóságos.

Jövő elképzelése a múltban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös dolog az idő, hiszen soha nem tudhatjuk, mit tartogat a jövő, így mindig okozhat meglepetéseket is. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet eljátszani a gondolattal, milyen is lesz az élet néhány évtized múlva, de pontosan képtelenség megmondani, mi vár ránk a jövőben.

A múltban is gyakran elképzelték, hogyan alakulnak majd a következő évtizedek. Mivel a jövő víziói éppen most aktuálisak, ezért már tudjuk, hogy számos elképzelés megmaradt a fantázia szintjén, vagy teljesen máshogy következett be, amint ahogy jósolták.

Így látták a jövőt a múltban

Gondoljunk csak bele, a ’90-es évek eleje sem tűnik olyan távoli múltnak, akkor, a táskányi méretű telefonok idejében mégis szinte elképzelhetetlen volt, hogy 30 év múlva mindenki rengeteg funkciót ellátó, érintőképernyős okostelefonokkal fog járkálni. Ezek a technológiai újdonságok az 1900-as évek első évtizedeiben pedig még inkább csak a képzelet szüleményei voltak, de szerencsére ezeket gyakran meg is örökítették rajzokon.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

(Képek forrása: Reddit, Twitter)

Ezt is szeretjük