10 érdekes fotó a történelemből, amiket nem láttunk a könyvekben: új oldaláról mutatják be a múltat

Vannak események a múltban, amik kevésbé ismertek, de ez nem azt jelenti, hogy nem is érdekesek.

érdekes-történelmi-képek-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az életben valóban nagyon fontos a jelenre és a jövőre is odafigyelni, nem szabad elfeledkezni a múltról sem, hiszen felmenőinknek rengeteget köszönhetünk, vagy éppen tanulhatunk az ő hibáikból. 

A fotográfia már az 1800-as évek közepén megjelent, így attól kezdve egyre több eseményt lehetett teljesen valóságos módon, a pillanatot elkapva megmutatni. És bár rengeteg fénykép ezek közül a történelemkönyvekbe is bekerült, vannak olyanok is, amiket csak ritkán láthatunk.

Képeken a múlt ritkán látott pillanatai

A Weird History nevű Twitter-oldal minden történelemrajongó számára igazi felüdülés lehet, hiszen olyan momentumokat mutat meg a múltból, amiket csak ritkán látni, pedig nagyon érdekesek, viccesek vagy épp elgondolkoztatóak. A képek nemcsak a szórakoztatást, hanem az oktatást is szolgálják, az oldal készítője pedig Andrew Rader, aki nem mellesleg a SpaceX misszióvezetője.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Twitter)

Ezt is szeretjük