8 sokatmondó kép, ami Pulitzer-díjat nyert: a világ összes fájdalma bennük van

Vannak fotók, amik többet mondanak ezer szónál.

pulitzer-fotók-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem számos eseményét nemcsak visszaemlékezésekből és feljegyzésekből, hanem fotókról is ismerhetjük, így pedig sokkal közelebbivé válnak a fontos pillanatok. A fényképeknek olyan nagy erejük van, hogy gondolatokat ébresszenek és érzelmeket közvetítsenek.

A Pulitzer-díj az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése, de nemcsak cikkekkel vagy riportokkal, hanem fényképekkel is kiérdemelhető az elismerés. A legtöbb díjazott fotó valamilyen drámai, tragikus eseményt mutat be, amikben a világ összes fájdalma benne van.

A történelem legerősebb fényképei

A rangos elismerés nevét Pulitzer Józsefről kapta, aki magyar származású amerikai újságíró és sajtómágnás volt a 19. század végén. A díjat 1917 óta adják át minden évben a szakma legkiválóbb tudósítóinak. Bár a fotósokról gyakran kevesebb szó esik, a fontos pillanatban, rendkívül erős érzelmeket megragadó képeik is sokat adnak a kultúrának, így mindenképp érdemes ezeket is értékelni.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Boredpanda)

Ezt is szeretjük