Különleges állatkölyök született Debrecenben: igazi állatkerti ritkaság
Az életerős kis jávorantilop-borjú már kíváncsian ismerkedik társaival.

debreceni-allatkert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét jávorantilop született Debrecenben, ezzel kilencre bővült a helyi állatkert antilopcsordája - közölte az intézmény vezetője kedden az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor azt írta, az április 11-én született életerős kis nőstény borjú már kíváncsian ismerkedik társaival az Afrika-panoráma kifutóban, ahol a látogatók is megtekinthetik a kilenctagú antilopcsapatot.

Hazánkban a jávorantilop igazi állatkerti ritkaságnak számít: csak Győrött és Debrecenben látható, az utóbbi intézményben viszont évről évre új utódokkal bővül a csorda - jelezte az igazgató. Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop - Taurotragus oryx - a második legnagyobb ma élő antilopfaj, a kifejlett bikák akár a 180 centiméteres marmagasságot és az egytonnás testtömeget is elérhetik.

🇭🇺 Ismét jávorantilop-borjút köszönthettünk! 🍼 Nem sokkal a május 1-i újranyitásunkat követően ma azzal az örömhírrel...

Közzétette: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark – 2021. május 4., kedd

Méretéhez hasonlóan impozánsak a vöröses homokszínű szőrzetén húzódó függőleges fehér csíkok és a gyakran félméteres hosszt is meghaladó, többszörösen csavart, egyenes szarv, amellyel mindkét nem rendelkezik - sorolta az állat jellemzőit Nagy Gergely Sándor. Hozzátette: a fajt főként az élőhelyvesztés és az orvvadászat veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség - IUCN - fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös listáján.

Kiemelt kép: Getty Images

Az állatok legcukibb pillanatait kapta le a fotós

Hihetetlenül aranyos képeket készített a fotós az állatok mindennapjairól: gyönyörködnek magukban, és élvezik az életet.

Ezt is szeretjük