Furcsa dolog babonázta meg a fotóst Japánban: mesés képeket készített

Japánról már számtalan különleges felvétel készült, de a tömegközlekedéséről viszont aligha.

japan

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valahányszor napvilágot lát egy cikk egy új, továbbfejlesztett szupervonatról, majdnem teljesen biztos, hogy az a japánokhoz köthető. Egy fotós azonban nem a dolog technikai oldaláról mutatta be az ország tömegközlekedését.

Egészen pontosan Tokióét, melynek nagysága elsőre ijesztő lehet, mégis érdemes az embernek beleásnia magát, hiszen rengeteg felfedezésre váró arca van. A metrórendszer is ilyen, hiszen ez a világ legforgalmasabb földalattija naponta több mint hatmillió utassal.

Elképesztő fotókon a japán tömegközlekedés

A japán származású Pak Han ideje nagy részét az utcákon tölti, hogy mindennapi életvitelük gyakorlása közben csípje el az embereket. Sokan azt gondolnák, a tömegnyomoron kívül nem igazán lehet mit fotózni egy peronon, jegyirodában vagy akár magán a szerelvényen, de a fotós perspektívája teljesen új megvilágításba helyez mindent.

A még intenzívebb hatás miatt ráadásul fekete-fehér kompozíciót alkalmaz, ami nosztalgikus, egyben drámai hangulatot kölcsönöz a képeknek. Ezek néhol szomorúak, néhol vidámabbak, de az biztos, hogy mindenki olyan rajtuk, mintha egy művészi film szereplői lennének.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nyitókép forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük