Furcsa dolog babonázta meg a fotóst Japánban: mesés képeket készített
Japánról már számtalan különleges felvétel készült, de a tömegközlekedéséről viszont aligha.

japan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valahányszor napvilágot lát egy cikk egy új, továbbfejlesztett szupervonatról, majdnem teljesen biztos, hogy az a japánokhoz köthető. Egy fotós azonban nem a dolog technikai oldaláról mutatta be az ország tömegközlekedését.

Egészen pontosan Tokióét, melynek nagysága elsőre ijesztő lehet, mégis érdemes az embernek beleásnia magát, hiszen rengeteg felfedezésre váró arca van. A metrórendszer is ilyen, hiszen ez a világ legforgalmasabb földalattija naponta több mint hatmillió utassal.

Elképesztő fotókon a japán tömegközlekedés

A japán származású Pak Han ideje nagy részét az utcákon tölti, hogy mindennapi életvitelük gyakorlása közben csípje el az embereket. Sokan azt gondolnák, a tömegnyomoron kívül nem igazán lehet mit fotózni egy peronon, jegyirodában vagy akár magán a szerelvényen, de a fotós perspektívája teljesen új megvilágításba helyez mindent.

A még intenzívebb hatás miatt ráadásul fekete-fehér kompozíciót alkalmaz, ami nosztalgikus, egyben drámai hangulatot kölcsönöz a képeknek. Ezek néhol szomorúak, néhol vidámabbak, de az biztos, hogy mindenki olyan rajtuk, mintha egy művészi film szereplői lennének.

Nyitókép forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük