Kettétört Japánban a "gyilkos szikla": a legenda szerint egy ezeréves démont zárt magába
Pár napja a japán "gyilkos szikla" kettéhasadt, aminek a legenda szerint a belsejében egy rókadémon lakott.

japán szikla
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tochigi prefektúrában található "gyilkos sziklához" érdekes legenda fűződik. Úgy tartják, hogy bárkinek képes kioltani az életét, aki közel merészkedik hozzá.

A mendemonda szerint egy gonosz, kilencfarkú démonróka szelleme rekedt a vulkáni kőzet belsejébe. Ez a misztikus képződmény nemrég kettéhasadt.

A gyilkos kő legendája

A legenda szerint a Sessho-seki kő valójában Tamamo-no-Mae holtteste, egy gyönyörű nőé, aki részt vett az 1107-1123 között uralkodó Toba császár elleni összeesküvésben. Erről a különleges nőről az a nézet terjedt el, hogy valójában egy gonosz rókadémon volt, akit egy Miura-no-suke nevű harcos győzött le, és az entitás pedig kővé változott.

2016-os kép a szikláról.
2016-os kép a szikláról.

A Nasu-hegyen található követ azóta elkerítették, és bárki számára megtekinthető turistalátványosság vált belőle. Valóban nem érdemes a közelébe menni, mert a vulkanikus hegységben olykor mérgező gázok törhetnek fel.

Kettéhasadt a szikla

Az egyik járókelő nemrég arra lett figyelmes, hogy a szikla két darabra hasadt. Gyorsan le is fotózta a jelenséget, és megosztotta a fényképet, az internet világában pedig futótűzként terjedt a híre annak, hogy a gonosz szellem kiszabadulhatott a fogságából.

- Összetört a japán gyilkos kő, ami a pletykák szerint egy kilencfarkú rókadémont tartott magában. Szerintem a démon most, 2022-ben körbe fog nézni, aztán még egy évezredre visszaköltözik a sziklába - írta az egyik kommentelő a kép alá.

- Én azt hittem, hogy 2022 már nem is lehet rosszabb. Most egy dühös japán szellem szabadult ki a gyilkos kövéből - áll egy másik hozzászólásban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Sessho-seki kő számos művészt is megihletett, regény, színdarab és film is készült a történetéről. A helyi önkéntes idegencsoport vezetője, Masaharu Sugawara azt nyilatkozta, hogy a kő széthasadása nagy kár, mivel a térség szimbólumaként tartották számon, és nagyon népszerű turisztikai látványosság volt. Úgy véli, hogy egy természetes folyamat zajlott végbe, aminek következtében szétnyílt a szikla.

Még nem döntöttek arról az illetékes hatósági szerveknél, hogy mi legyen a hírhedt kő sorsa, elképzelhető, hogy visszaállítják az eredeti formájába. 

Ámulatba ejtő képeken Japán elvarázsolt világa

Nézd meg Kunito Imai néhány csodás fényképét!

(Cikken belüli kép forrása: Wiki Taro / Wikipedia CC0 1.0, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük