Hoffmann új ötlete: íme, a kalocsai mintás iskolaköpeny

Továbbgondoltuk az oktatási államtitkár ötletét, hiszen nem kell egy köpenynek rondának lenni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint nem kizárt, hogy kötelezővé teszik az iskolákban a köpeny használatát.

Az iskolaköpeny újbóli kötelező bevezetésével kapcsolatban az államtitkár az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, ilyen rendelet egyelőre nem készül, de egyáltalán nem kizárt, hogy lesz, persze, csak egy alapos felmérés után.

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: ő személy szerint egyértelműen támogatná a kötelező köpenyviselést, az ugyanis egyrészt az iskolához, közösséghez való tartozást, a fegyelmet erősítené, másrészt olcsóbbá tehetné a gyerekek ruházkodását is. A szakpolitikus hozzátette: ha a köpenyviselés kötelező lesz, azt az állam is támogatja majd valamilyen módon, hiszen, ha a közoktatás ingyenes, az államnak az eszközöket is biztosítania kell.

Lapunk a témában egyelőre nem alakított ki véleményt, felkértünk viszont egy kreatív designert, belsőépítészt, hogy készítsen néhány variációt iskolaköpeny témára, hátha valamelyik az államtitkárságnak is elnyeri tetszését, és így már nem kell közbeszerzést kiírni.

A tervekért köszönet Czudor Attilának, a The Augmenteam Design ügyvezetőjének.

A művész

A magyar társadalom színes, a gyerekek többféle irányba mehetnek el már a középiskolai tanulmányaik alatt is. Mi külön kedveskednénk azoknak, akik vicces formában a művészetet igénylik, hiszen miért is kéne mindenkinek ugyanolyan köpenyt hordani?

A királylány

Mivel tudjuk, hogy vannak még olyan gyerekek is, akik mémek helyett a régi tradíciókat követik, nekik is készítettünk egy köpenyt, ami színes, szép, bármelyik kislány megirigyelheti.

A vörös

Szerencsére azoknak sem kell elkeseredniük, akik ennél egy kicsit komolyabban gondolják az életet, és már nem akarnak tündérkirálylánynak kinézni. Nekik ajánljuk a vörös köpenyt, amit egyébként bármilyen más színben le lehet gyártani. Ezt a köpenyt a szocialista önkormányzatok vezetői számára külön kiemelnénk, egy szegfűvel megfejelve tökéletes lenne az eredmény. A fideszes önkormányzatok gyártathatnák narancssárga színben, naranccsal a közepén.

A magyar 

Nem szeretnénk azokról sem megfeledkezni, akik magyarságukat a nap minden percében megélik. Nekik készült ez a köpeny, amire egy igaz magyar boldogan tekint.

A kalocsai

Ha valakit egyik dolog sem izgat, annak ajánljuk a kalocsai mintás köpenyt. A minta menő, hogy csak egy nevet említsünk: Jenson Button is viselte. Ha Hoffmann Rózsa rábólint, a kisiskolásoknak is lehet köpenye, kalocsai.

Ezt is szeretjük