Bámulatos rajzokat készít írógéppel a férfi: az apró részletekre is figyel
Nehéz elhinni, pedig igaz, hogy ezeket a rajzokat a férfi mind írógéppel készítette.

irogep nyit
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyesek szerint az írógép már a múlté, de a 23 éves londoni építészhallgató, James Cook bebizonyította ennek ellenkezőjét. Lenyűgöző rajzokat készít a régi eszköz segítségével.

Egyre többen érdeklődnek a tehetséges művész alkotásai iránt, már saját kiállítása is van. Döbbenetes, milyen részletesen és precízen jelenít meg embereket, épületeket, tájképeket és állatokat a papíron.

Írógéppel rajzolni

James Cook hat évvel ezelőtt fedezte fel az írógépek világát, amikor hallott egy férfiről, aki idegrendszeri betegsége miatt nem tudott ecsetet és ceruzát ragadni, ezért a gép segítségével rajzolt.
- Még 2014-ben, a kollégiumi évek alatt találkoztam Paul Smith történetével, aki legalább hatvan évig így alkotott. Inspirálóan hatott rám, úgy döntöttem, hogy az ötletét hasznosítani fogom én is a művészeti egyetemen - mondta a BoredPandának.

Első antik írógépét egy idősebb pártól vette, de az évek alatt harminc másik masinát is szerzett. James Cook szerint így rajzolni olyan, mintha egy új nyelven tanulnál meg beszélni, ami pontokból, betűkből és számokból áll össze. Most már egy képet akár kilenc óra alatt is elkészít, de a legbonyolultabb darabok harminc órát igényelnek. Mivel építész szeretne lenni, főleg épületeket rajzol, szerencsére Londonba rengeteg impozáns építménnyel találkozik.

(Képek forrása: jamescookartwork / Instagram, kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük