Ilyen, amikor a szemedet hordod a nyakadban - Sokkal szebb, mint ahogy hangzik

Így néz ki egészen közelről az emberi szem!

irisz-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szem a lélek tükre - tartja a mondás. És emellett a test egyik legszebb része, mely leginkább az írisznek, más néven a pupillát körbeölelő szivárványhártyának köszönhető.

Az emberi szem színe lehet kék, barna, szürke, zöld, valamint arany árnyalatú, attól függően, hogy az írisz finom kötőszövetes állománya mennyi festékanyagot tartalmaz. Közelről fényképezve azonban a szivárványhártyának nem csupán a színe, de a mintázata is jól látszik.

Íriszfotózás

Egy német cég, az Irisphotographie Berlin, felismerve a szivárványhártya egyedi és megismételhetetlen voltában rejlő üzleti lehetőséget, lenyűgöző fotókat készít az emberi szemről. Ezekből a képekből pedig akár medálokat, ajándéktárgyakat is készítenek - a megrendelő igénye szerint.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük