A 3 legnagyobb hiba, amit egy borotvával elkövethetsz, főleg, ha odalent használod
Több dologra is figyelned kell az intim borotválkozás során.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőrtelenítés egyik legelterjedtebb módja a borotválás, ám ez számos hibalehetőséget rejt a test bármely pontján, de főleg az intim területen.

Ha te is rendszeresen használod a borotvát intim szőrtelenítésre, vigyázz, hogy az alábbi három bakit ne kövesd el!

Higiéniai hiányosságok

Sokan ugyanazt a borotvát használják minden egyes szőrtelenítendő testrészhez, de ez nagy hiba. A hónaljon és a lábon nem szükséges cserélgetni az eszközt, de a bikinivonalon és azon belül csak olyan borotvával dolgozz, amit kizárólag erre a területre használsz - így elejét veheted a különböző fertőzéseknek.

Minden egyes szőrtelenítés előtt töröld át gyógyszertári alkohollal a borotvát, majd mosd le forró vízzel! Csak ezt követően kezdd el használni, és amikor végzel, tisztítsd ki a pengét körömkefével! Ha erre minden alkalommal figyelsz, nem kell aggódnod a fertőzések vagy az irritáció miatt.

Fontos, hogy csak tiszta, sérülésmentes bőrt borotválj! Ha kipattogtál, kisebesedtél a legutóbbi szőrtelenítéskor, várj, amíg teljesen helyrejön a bőröd, és csak utána borotválkozz újra!

Nem elegendő hab

Ha a bőr nem csúszik megfelelően, a borotva nem a szőrszálakba kapaszkodik majd, hanem a felső hámrétegbe, fájdalmas és vérző sebeket okozva. Használj bőségesen kímélő szappant vagy tusfürdőt, vagy akár női borotvahabot! Szintén lényeges, hogy a szőrszálak megfelelő - legalább fél centi - hosszúságúak legyenek a borotváláskor, különben nem jársz sikerrel, csak felsérted a bőrt.

Az utókezelés elmulasztása

Sokan úgy gondolják, hogy a helyes szőrtelenítés mindössze a borotválás folyamatából áll, pedig itt még nincs vége a dolognak, ha szép és egészséges bőrt szeretnél az intim helyeken is. Meggátolhatod a szőrbenövést, ha minden zuhanyzás után frottírtörölközővel átdörzsölöd az érintett területet, a kipirosodást és a bőrszárazságot pedig illatmentes, antiallergén testápoló használatával előzheted meg.

Ezt is szeretjük