Gusztustalan, hogy mi zajlik a műköröm alatt! A legtöbb nő nem is sejti
Elég egy nem túl profi manikűrös, és néhány nap múlva az orvosnál köthetsz ki.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A manikűrösök dolgozószobáját és munkaeszközeit ugyanúgy fertőtleníteni kell minden vendég után, mint az orvosi műszereket, ugyanis a nem megfelelő higiénia kellemetlen és veszélyes következményekkel jár.

Sokan az olcsóság reményében szakszerűtlen munkát végző manikűröshöz mennek, pedig ezen nem érdemes spórolni, mert több gond is adódhat abból, ha nem profi veszi kezelésbe a körmöket. Íme, a lehetséges opciók és a leggyakoribb hibák!

Körömgomba

A köröm nem tud megfelelően lélegezni a műköröm alatt, viszont ha nem volt megfelelően lekezelve a manikűrözés során, az itt kialakult meleg, zárt és nyirkos környezet ideális hely a gomba elszaporodásához.

Ha a körmös elmulasztotta az eszközök és a körmöd fertőtlenítését, valamint nem használt sem gombaölőt, sem levegősödést gátló primert, borítékolhatod a körömgomba kialakulását.

Ezt szerencsés helyzetben gyógyhatású készítményekkel megszüntetheted a műköröm eltávolítása után, de sajnos el is fertőződhet, és a legrosszabb esetben még a saját köröm orvosi úton történő levételére is sor kerülhet.

Gyulladások

Az óvatlan reszelés és bolyhosítás vagy a körömbőr eltávolítása során keletkezett sérülések önmagukban is kellemetlenek, és egy képzett manikűrösnek nem is szabadna ilyen hibákat vétenie.

Ha viszont ezek után még a sebet sem kezeli le megfelelően, abba bejutnak a baktériumok, és csúnya, lüktető körömágygyulladás lehet a vége, ami sok esetben antibiotikumos kezelést igényel.

Beszakadt köröm

Gyakran előfordul, hogy a manikűrös anyagi megfontolásból alacsonyabb árkategóriájú és bizony gyenge minőségű anyagokkal dolgozik, de az is lehet, hogy csak rossz a technikája. Ilyenkor megeshet, hogy a műköröm letörik vagy beszakad, sokszor magával rántva a saját körmöt is, ami nemcsak borzasztóan fájdalmas, de szintén könnyen elfertőződik, és orvosi segítséget igényel. Ha ezek valamelyikét tapasztalod vagy hallod, keress másik körmöst!

Ezt is szeretjük