Ingyenes lehet a Netflix Európában: van azonban egy kis bökkenő

Jelentős változás jöhet a Netflixnél.

Ingyenes Netflix Európában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Netflix vezetősége azt mérlegeli, hogy adjon-e a platformhoz ingyenes, de reklámokkal tarkított hozzáférést a felhasználóknak az európai és az ázsiai piacon, számolt be a Bloomberg értesülései alapján a HVG.

Ingyenes Netflix Európában

A Netflix folymatosan azon munkálkodik, hogy növelje a felhasználói bázisát. A jelszómegosztás megszüntetése és az olcsóbb, reklámokkal tarkított előfizetési opció belebegtetése is a vállalat bevételeinek növelését célozta meg. 

A Bloomberg jelentése szerint a Netflix most egy újabb megoldással kísérletezik annak érdekében, hogy növelje a felhasználói bázisát és a bevételeit. A cég azt tervezi, hogy az európai és az ázsiai piacokon ingyenesen is elérhetővé teszi a szolgáltatását, ami még az olcsónál is olcsóbb ajánlatnak tűnik. Cserébe a felhasználók reklámokat is kapnak a tartalmak mellé, fogalmazott a HVG.

GettyImages-1479726965
Fotó: Matt Cardy / Getty Images Hungary

A lap információi szerint a Netlfix Kenyában már ki is próbálta az ingyenes modellt, de 2023 végén lezárta a kísérletet. A cég vezetői most ennek az eredményét vitatják meg, mérlegelve, hogy nagyobb piacokon is meglépjék a szolgáltatás ingyenessé tételét. Az üggyel foglalkozó illetékesek szerint azonban egyelőre nem született konkrét döntés, még csak a tárgyalási szakasznál tart a streamingóriás. Ez azt jelenti, hogy ha úgy is döntenek, hogy meglépik az újítást, az még hónapokba, sőt évekbe is telhet. 

A Netflix a lépéssel növelni tudná a bázisát, és a reklámidő értékesítésével jóval több pénzt tudna behúzni. 

Fejlődniük pedig lenne hová a Bloomberg adatai szerint: a Netflixnek évente 0,4 milliárd dolláros bevétele van a videós hirdetésekből, míg a YouTube-nak 13 milliárdos, a Disney-nek 8,7 milliárdos, az Amazonnak pedig 1,1 milliárdos. 

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Drasztikus fordulat jön az időjárásban, kiadták a figyelmeztetést! Ezeken a helyeken várható felhőszakadás

Így alakul a mai nap időjárása!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük