Nagy bejelentést tett a kormány: napokon belül megszűnik a kötelező akciózás

Ekkor ér véget a kötelező akciózás.

Kötelező akciózás vége
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Július 1-jétől megszűnik a kötelező akciózás - idézte a Nemzetgazdasági Minisztérium bejelentését a HVG.

Kötelező akciózás vége

A minisztérium azzal indokolta a döntést, hogy a kormány leszorította az inflációt. Az MTI-n megjelent közleményben a következőket írták:

A kötelező akciózás rendszere hatékony és eredményes volt, az online árfigyelővel együttesen érdemben járult hozzá, hogy a kormány először letörje és egy számjegyűre csökkentse az inflációt, majd azt alacsony, 4 százalék körüli szintre szorítsa vissza. A kötelező akciózás és az online árfigyelő mindemellett kíméletlen versenyt generált a kiskereskedelemben. Ennek eredményeképpen az élelmiszer-infláció éves alapon az elmúlt hónapokban 1 százalékra esett vissza, sőt májusban az előző hónaphoz mérten csökkent az élelmiszerek ára.

GettyImages-1184793296
Fotó: Jackyenjoyphotography / Getty Images Hungary

A kötelező akciózást a kormány tavaly június 1-től vezette be, és a rendelet értelmében a boltoknak kötelező akciókat kellett bevezetniük különböző termékcsoportokban, mindegyikben legalább egyet, heti rendszerességgel.

A kormány szerint az intézkedés elérte a célját, azonban a kiskereskedelmi árverseny fenntartása, élénkítése érdekében továbbra is működtetik az online árfigyelő rendszert, fogalmazott a lap.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Azonnal frissítsd a Windowst! Nagyon veszélyes biztonsági rést találtak

Erről minden felhasználónak tudnia kell!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük