82 éve ezen a napon tört ki a II. világháború: ritkán látott fotókon az emberiség egyik legszörnyűbb időszaka

Még ennyi idő után is felfoghatatlan, ami a II. világháború idején történt.

világháború-képek-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagy csaták és háborúk már a civilizációk hajnalán is jelen voltak az emberek életében, hiszen a terjeszkedés, területszerzés vagy érdekérvényesítés miatt ezt látták az egyetlen járható útnak. Gondolhatnánk, hogy ezek a középkor után már sokkal kevésbé voltak jellemzőek, de az igazi világégés sokkal később, a 20. században kezdődött.

Már az 1914 és 1918 között zajló I. világháború is rendkívül megviselte a társadalmat, majd ezután jött a nagy gazdasági világválság 1929-ben, ami óriási munkanélküliséget és szegénységet eredményezett. Ezt 1933-ra sikerült leküzdeni, néhány év múlva azonban elkezdődött az emberiség történetének legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktusa, a II. világháború.

Ritka képeken a II. világháború eseményei

82 évvel ezelőtt, 1939. szeptember 1-én a német csapatok megtámadták Lengyelországot, ez pedig belobbantott egy olyan lángot, ami szörnyű események sorozatát idézte elő. A szövetségesek és a tengelyhatalmak szembenállása több tízmillió ember halálát okozta, sokaknak pedig örökre tönkrement az élete. A szomorú évforduló alkalmából olyan fotókat gyűjtöttünk össze, amiket csak ritkán lehet látni, és elképesztő szörnyűségekről mesélnek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Reddit, Twitter, Wikipédia)

Ezt is szeretjük