Képek! Ilyenek a hétköznapok egy börtönben
Manikűr, csocsó és hajvágás
Ősszel módosítják a büntetés-végrehajtási kódexet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Felkai László a szeptember 25-i az új büntetés-végrehajtási kódex legfontosabb céljaként említette az elítéltek társadalomba való visszailleszkedését és a börtönök zsúfoltságának csökkentését. A cél továbbá, hogy ésszerűen minimalizálja a fogva tartás költségeit, hiszen jelenleg a 12 500 férőhelyen több mint 18 ezren vannak. 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közjogi jogalkotásért felelős államtitkára, Gáva Krisztián elmondta, hogy az új rendeletet várhatóan még idén elfogadhatja az országgyűlés. Ez pedig tisztázza a büntetés-végrehajtási jogviszony fogalmát, a felek jogait és kötelezettségeit, az elítéltek oktatásának és foglalkoztatásának kereteit. Ezen kívül az elektronikus távfelügyelet bevezetése segít a kevésbé veszélyes elkövetők visszailleszkedésében. Nézd meg képeken, hogy élnek a Heves Megyei és a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak!

Anya-gyerek részleg a börtönben

Képeken a kecskeméti börtön anya-gyermek részlege, ahol nyolc rab neveli kicsijét állandó felügyelet mellett. Az anya-gyermek részleget évekkel ezelőtt a börtönben szült anyák és csecsemőik együttes elhelyezésére hozták létre. Az intézmény 20 nő és 21 gyermek befogadására képes, az anyák maximum egy évig élhetnek itt gyermekükkel.

Ezt is szeretjük