Így reagál az ember, ha szellemet lát: döbbenetes videó

Képernyőn nézni is rémületes! Elképzelhetetlen, mit érezhettek a jelenlévők. Te hogyan reagálnál?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek
Képernyőn nézni is rémületes! Elképzelhetetlen, mit érezhettek a jelenlévők. Te hogyan reagálnál?

Iszonyatos félelmet érezhettek azok az emberek, akik egy Brazíliában megtörtént eset áldozatai voltak. A gyanútlan férfiak és nők kellemetlen perceit videó rögzítette.

Bár az eset cseppet sem humoros, a felvétel jó ideje az egyik legkedveltebb poénvideóként tekinthető meg a youtube.com-on.

Így történt az eset

A kandikamerás videó valóban vicces akart lenni, de a filmet nézve inkább borsózik az ember háta, mint hogy nevetne. Az irodaházba érkező embereket kedves, segítőkész recepciósnő fogadja, majd készségesen a lifthez vezeti őket.

Miután a lift elindult, a rejtőzködő filmkészítők hirtelen áramszünet hatását keltik. A lift sötétjében egy látszólag fix, valójában azonban elmozdítható fali panel mögül egy kísértetnek maszkírozott, hat-nyolc éves kislány bújik elő. Amikor a világítás újra felkapcsolódik, a sötéttől és a helyzettől már egyébként is ideges emberek ezzel a szellemlánnyal találják magukat szemben egy körülbelül 3x3 méteres felvonóban, ahonnan nincs menekülési lehetőségük. Borzasztóan megijednek, a kis kísértet pedig egy újabb ál-áramkimaradás során visszabújik a panel mögé.

Az ominózus videó

Inkább kegyetlen, mint vicces

A videó cseppet sem hasonlít a jól megszokott kandikamerás felvételekre, hiszen amit a képsorok mutatnak, tulajdonképpen az a reakció, amelyet egy megjelenő kísértet valóban kiváltana az emberből.

A csúnyán csőbe húzott emberek közül mindenki egytől egyig halálra rémült. Reszkettek, összerogytak a félelemtől, arcukat a kezükbe temették, és akik többen voltak, egymásba próbáltak kapaszkodni ijedtségükben.

Az ember így reagál tehát arra, ha kísértetet lát, függetlenül attól, hogy eredetileg hitt-e a kísértetek létezésében, vagy sem, ugyanis egyértelműen látszik, hogy a lift utasai abban a pillanatban elhitték, hogy a szellem valódi. Reálisan sehogy máshogy nem volt magyarázható, hogy két emelet közt ott termett a kócos kislány a liftben, mint hogy az áramszünet sötétjének leple alatt a túlvilágról érkezett.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Miért fél az ember a kísértetektől?

Az ember számára a kísértet azért lehet olyan ijesztő, mert a létezése bizonytalan, minősége pedig egy emberi ésszel felfoghatatlan. Senki nem tudja, milyen is lehet valójában egy szellem. Bár készültek már szellemfotók, ezek némelyikéről azonnal látni lehet, hogy hamisítvány, másokról pedig nem tudják eldönteni, hogy ha nem lenne valódi, hogyan hozhatták létre őket.

A kísértetfilmekben, szellemábrázolásokon, hamis fotókon olyan alakokat látni, amelyek az emberi fantázia szüleményei, de valójában az ember számára a szellemvilág megismerhetetlen és megfoghatatlan, ennek eredményeként pedig félelmetes.

Így kapta lencsevégre a szellemeket a fotós

Nézegess képeket!

Elolvasom

Léteznek-e, vagy sem, találkozik-e velük az ember életében, vagy sem, az bizonyos, hogy az interneten olyan nagy népszerűségnek örvendő videó nem vicces, sokkal inkább döbbenetes, és a nagy ijedtségnek akár még rossz vége is lehetett volna, ha valamelyik áldozat esetleg szívbeteg. Igaz, azt nem tudni, történt-e rosszullét, mivel úgyis kivágták volna a kandivideóból.

Ezt is szeretjük