Egy állatkerti nőstény majom teherbe esett, pedig egyedül élt a ketrecében: a gondozók végre megoldották a rejtélyt

Egy japán állatkert dolgozóinak végre sikerült megoldaniuk egy többéves rejtélyt.

GettyImages-1393763536
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy japán állatkert dolgozóinak végre sikerült megoldaniuk egy többéves rejtélyt.

Az intézmény egyik nőstény majmának 2021-ben ugyanis úgy sikerült teherbe esnie, hogy teljesen egyedül élt a ketrecében.

Így esett teherbe Momo

A Momo nevű gibbon a Japánban található Kujukushima Állat- és Növénykertben esett teherbe, és adott életet kicsinyének 2021-ben. Volt azonban egy bökkenő: a majom teljesen egyedül élt a ketrecében, írja a Unilad. Az állatkert egy Instagram-posztban ismerte be a kölyök születése után, hogy fogalmuk sincs, hogy ki lehet az apa.

Természetesen szó sem volt szeplőtelen fogantatásról. Idén, két évvel a majom születése után az állatkert munkatársainak végre sikerült kinyomoznia az apa kilétét. A rejtély megoldása azért tartott ilyen sokáig, mert Momo eddig nem engedte a gondozókat a kölyke közelébe, így azok nem tudtak tőle DNS-mintát venni.

A teszt alapján az apa nem más, mint Itoh, egy hím gibbon, aki az állatkert egy másik ketrecében lakik, és elvileg soha nem érintkezett Momóval. De ha ez igaz, akkor mégis hogyan eshetett teherbe Momo?

Az állatkert igazgatója elmondta a Vice-nak, hogy arra gyanakszanak, hogy a Momo ketrece előtt található kiállítótér lehet a hibás, ahol Momo és Itoh felváltva voltak láthatók. A két teret elválasztotta egy fal, ami az állatok keveredését volt hivatott megakadályozni. A falon azonban volt egy alig 9 milliméter átmérőjű lyuk. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár az állatkertnek nincs videófelvétele az esetről, valószínűsítik, hogy a gibbonoknak akkor sikerült párosodnia a lyukon keresztül, amikor Itoh épp a kiállítótérben volt, Momo pedig a szomszédjában a lyuk túloldalán. 

Az állatkert azóta megengedte Itoh-nak, hogy néha egy ketrecben legyen a családjával, a falon található lyukat pedig eltüntették.

Hihetetlenül édesek a termálfürdőző havasi majmok: Nagano gyönyörű tájain élnek

A havasi majmok a nagy hidegek alatt előszeretettel mártóznak meg a helyi termálforrásokban.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük