A héten csak egy nap kell az esernyő: nézd meg, mikor!
Időjárás október utolsó hetében
A reggeli ködök után sokat fog sütni a nap.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mostani előrejelzések szerint nem kell attól félni, hogy újra a nyakunkba szakad az ég, napokra. Sőt, ezen a héten kifejezetten kellemes, szép őszi időre számíthatunk. Csak a reggeleket árnyékolja be egy kis köd.

Mert köd, az lesz, szinte minden reggel számítani lehet rá a héten, és - a magasabban fekvő részek kivételével - szinte mindenhol. De nem kell aggódni, nem maradnak meg a párapamacsok, a napsütés hamar eltünteti majd a ködöt.

Kedden és szerdán biztosan sütni fog majd a nap a legtöbb helyen, és bár a keleti szél megélénkül, ahhoz nem fúj majd elég erősen, hogy hidegnek érezzük a levegőt. Marad a kellemes, langyos idő is, nap közben 10-16 fok között lesznek a hőmérsékletek, esőre pedig nem kell számítani.

A hét egyetlen napja a csütörtök lesz, amikor több lesz a felhő felettünk, délutántól akár eső is lehet a Dunántúlon. De a hőmérséklet nem esik vissza, és péntekre újra visszatérhet a kirándulóidő: az előrejelzések szerint ekkor már újra a napsütés kerül majd túlsúlyba.

Sem front, sem pollen

A hét jó híre a fejfájósoknak és frontérzékenyeknek, hogy a hét elején nem kell számítani semmilyen fronthatásra. Az allergiások is örülhetnek: véget ért a pollenszezon, a parlagfű és a többi nyári allergén növény pollenkoncentrációja mostanra minimálisra csökkent.

Ezt is szeretjük