Mostantól kemény fagyokra számíthatunk
Ilyen lesz az időjárás októberben
Az OMSZ előrejelzése szerint az ősz hideg lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október első hetében az ilyenkor megszokotthoz képest kicsit hűvösebb időjárásra van kilátás - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.

Forrás: Facebook, OMSZ

Amíg napközben kissé erősödhet a nappali felmelegedés, hajnalban és éjszaka csípős hidegre lehet számítani, néhány helyen talaj menti fagy is kialakulhat.

Ilyen hetünk lesz

A mai napon napos, száraz, de hűvös időre lehet számítani, reggel plusz 2, délután plusz 11 fok körüli hőmérséklettel. Pénteken igazi őszi idő várható, reggel már több helyen akár 2 méteres magasságban is fagyhat.

A hőmérséklet előreláthatóan napközben 10-11 fok körül alakul. Szombaton megnövekedhet a felhőzet, délután pedig délnyugaton kisebb eső is előfordulhat. A következő hét elején erősen felhős égre és szórványosan előforduló esőre, záporesőre lehet számítani.

Rekordok dőltek

Szerda éjszaka megdőlt az 1901-től mért legalacsonyabb maximumrekord. Az eddigi legalacsonyabb 4,8 fok volt, amit 1936-ban Dobogókőn mértek. Szerda éjszaka viszont még ennél is alacsonyabb maximum hőmérsékletet regisztráltak Kékestetőn 3,6 fokkal.

Októberben folytatódik a csapadékos, felhős és hűvös idő, a következő héten enyhe felmelegedésre lehet számítani. A hónap második felében inkább napsütés lesz jellemző, de az őszi időjárás jellege megmarad.

A hosszú távú előrejelzések szerint 2013 novemberében csapadékos, borongós időjárás várható. A hónap vége felé pedig bizonyos területeken havas eső, akár havazás is kialakulhat, hideg idővel párosulva. Az év utolsó hónapjában enyhén felmelegedő, csapadékos, leginkább esős időre számíthatunk. Az ünnepek alatt előreláthatóan a hideg időjárás lesz jellemző, ami december végére enyhülhet, és ezzel gyenge felmelegedés jöhet.

Ezt is szeretjük