Jönnek a ködök, de mi lesz utána?
Ilyen időre számíthatunk novemberben
A mostani előrejelzések szerint még sokáig marad a szép őszi idő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy fest, hogy az időjárás november elején kárpótol bennünket az esős, hideg októberért. Ha sikerül átverekedni magunkat a reggelente szinte mindenhol kötelezően megjelenő ködön, akkor már csak napszemüvegre lesz szükségünk, esernyőre kevésbé. 

A hosszabb távú időjárási előrejelzések most azt mutatják, hogy egészen november közepéig kitarthat a mostani, kellemes őszi idő.

A jövő hónap első két hetében még sok lesz a napsütés, és a hőmérséklet is bőven 10 fok fölé emelkedik majd napközben, de éjszaka sem hűl fagypont alá a levegő.

Erre csak november vége felé kell számítani, a hónap utolsó hetében már napközben is hidegebb lesz: 2-5 foknál várhatóan nem melegszik tovább a levegő, és megérkeznek a hajnali fagyok is.

Enyhe telet várnak

Persze a várható időjárást biztosan csak néhány napra előre lehet megmondani, de hét nemzetközi intézet hosszú távú előrejelzései alapján a szakemberek szerint különösen enyhe télben lesz részünk Magyarországon és a Kárpát-medencében. Várhatóan sok lesz viszont a csapadék, ám a hőmérsékletek miatt inkább esőre, havas esőre lehet majd számítani a tél folyamán, mint havazásra.

Ezt is szeretjük