Az egész országra kiadták a figyelmeztetést! Ebben a három vármegyében lesz a legsúlyosabb a helyzet

A mai napon is változatos időjárás vár az országra.

Időjárás június 28-án
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ma is viharos idő várható az országban, ám a délutáni órákra jelentősen csökken a felhőzet az előrejelzések szerint.

Időjárás június 28-án

A HungaroMet előrejelzése szerint pénteken a napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól ismét nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket felhőszakadás is kísérhet.

A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd estefelé már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul. Késő estére 20-25 fok közé csökken a hőmérséklet.

GettyImages-1401295718
Fotó: sarayut Thaneerat / Getty Images Hungary

A HungaroMet az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatar miatt, több vármegyében felhőszakadásra is jó esély van. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegyékben narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt.

Este mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, ezzel együtt a felhőzet is jelentősen csökken, szombat reggelre az ország legnagyobb részén kiderül az ég. Foltokban köd képződhet. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16-22 fok között alakul.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Ennél a videónál ma már biztosan nem látsz cukibbat: így tanul fél lábon állni egy bébi flamingó

Zseniális felvétel!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük