Visszatér a hőség a hosszú hétvégén: újra 30 °C fölé kúszik a hőmérséklet
Már nem tart sokáig a hűvösebb, borongós idő, hamarosan visszatér a kánikula.

jo-ido
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a változóan felhős ég mellett szűrt napsütésre számíthatunk, de délelőtt inkább nyugaton és középen, délután keleten időszakosan zárt is lehet a felhőzet. A Tiszántúl kivételével szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Időnként megélénkül a nyugati, északnyugati szél, de a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 Celsius-fok között alakul, de északon a völgyekben, illetve az alföldi homokhátságokon 8, 9 Celsius-fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, csapadék általában nem valószínű, de az északkeleti megyékben egy-egy zápor esetleg lehet. A délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, másutt azonban gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 Celsius-fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul.

Hétfőn, valamint kedden, augusztus 20-án többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, de hétfőn este az északnyugati megyékben, kedden pedig az északi határsáv mentén már gomolyfelhős ég valószínű, és ott egy-egy zápor, zivatar már előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet hétfőn 13 és 20, kedden 15 és 21 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 33, kedden 27 és 34 Celsius-fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Fotók: Pexels; Getty Images.

Lenyűgöző fotókon az Alpok rejtett oldala

Egy osztrák fotós csodálatos képeket készített az Alpokban, főként az érintetlen területeken. Már bejárta a világot, mégis, a térségben fotózott a legtöbbet, és rendszeresen visszatér, hogy újabb és újabb felvételeket készítsen. 

Ezt is szeretjük