Komoly változások jönnek az időjárásban: több helyen kiadták a veszélyjelzéseket

Ilyen időjárás várható a következő napokban.

Időjárás augusztus közepén
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Folytatódik az elmúlt hetek változékony időjárása a következő napokban is. A mai napra több vészjelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

De pénteken és hétvégén is jöhet néhány meglepetés az időjárásban, derült ki a met.hu előrejelzéséből.

Időjárás augusztus közepén

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre is lehet számítani. Záporok és zivatarok elszórtan kialakulhatnak a Dunától keletre és az Észak-Dunántúlon, amelyekhez lokálisan felhőszakadás-szerű csapadék, viharos széllökések, esetleg jégeső is társulhat. Ezekkel kapcsolatban veszélyjelzéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Estétől, késő estétől csökken a csapadékhajlam. Bár a légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, a zivatarok mentén nem zárható ki az átmeneti szélerősödés. A csúcsérték 27 és 32 fok között lesz várható.

Este csökkenni fog a felhőzet és a csapadék esélye, a legtöbb helyen derült vagy kissé felhős lesz az ég. Az északkeleti tájakon tartósabban is felhős maradhat az idő, és itt még előfordulhatnak esetleges záporok és zivatarok az éjszaka második felében. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakulhat. 

GettyImages-941097280
Fotó: Runstudio / Getty Images Hungary

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórtan előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok. A zivatarok térségében a szél is megerősödhet. Hajnalban 16-21 fok között alakulhat a hőmérséklet. Délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a hőmérséklet.

Szombaton napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Záporok és zivatarok néhol előfordulhatnak. A légmozgás mérsékelt marad. A hajnali hőmérséklet 17-22 fok között alakul. A csúcsérték 29-34 fok között valószínűsíthető. 

Vasárnap, augusztus 20-án napos időre van kilátás kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadékra kicsi lesz az esély. A légmozgás mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték pedig 30-35 fok között alakulhat. 

5 látványos illúzió az utcáról: zseniális meglepetéseket hagy a járókelőknek a művész

Zseniális illúziókat készített az utcán ez a művész.

5 látványos illúzió az utcáról: zseniális meglepetéseket hagy a járókelőknek a művész

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük