Lélegzetelállító képeket csinálhatsz ezzel az okostelefonnal - Profi fotósnak érezheted magad

Párizsban teszteltük le először a Huawei legújabb csúcskészülékét, a P30 Pro-t.

huawei-p30-pro-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rengeteg ember számára fontos, hogy élete legfontosabb pillanatait megörökítse. A Facebook és az Instagram térhódítása óta ez a fajta motiváció csak erősödött, ezek után nem is csoda, hogy a mobilkészülékeket gyártó cégek óriási energiákat fektetnek abba, hogy egy-egy készülékük a legmodernebb és legjobb minőségű kamerarendszerrel rendelkezzen.

Hiszen valljuk be, egy jó fotó elkészítéséhez nemcsak szépérzék és igényesség kell, hanem egy minőségi eszköz is. A Huawei az elmúlt években több olyan mobilt is piacra dobott, mellyel profi gépeket megszégyenítő módon lehetett gyönyörű felvételeket készíteni. A napokban a márka bemutatta legújabb modelljeit, a P30-at és a P30 Pro-t. Én az utóbbi típust a romantika és a divat fővárosában, Párizsban kaptam kézhez azért, hogy leteszteljem, mit is tud a kínai cég legújabb gyöngyszeme.

Ezt a kamerarendszert nem egyszerű überelni

Én azon fogyasztók táborát erősítem, akik számára a legfontosabb egy telefonban, hogy jó minőségű képeket lehessen vele készíteni. Nos, a Huawei P30 Pro-val egy Nánási Pálnak érezhettem magam, annyira gyönyörű fotókat sikerült készítenem vele. A Leica kamerarendszerének kialakításakor a tervezők láthatóan a maximumra törekedtek. Csak a hátlapján található főkamera 40 megapixeles, alatta található egy 20 megapixeles, ultraszéles látószögű lencse, illetve egy 8 megapixeles telefotó-objektív, mely akár ötszörös optikai zoomra is képes. 

Bal oldalt a P30 Pro aurórakék, jobb oldalt pedig a jégkristálykék árnyalata látható.
Bal oldalt a P30 Pro aurórakék, jobb oldalt pedig a jégkristálykék árnyalata látható.

Az ötszörös optikai zoom mellett még tízszeres hibrid, illetve ötvenszeres digitális közelítésre is képes az eszköz, így a messzi távolban található épületekről is lehet egész szép fotókat készíteni, de persze, egy ötvenszeres zoomnál már kevésbé lesz tökéletes a végeredmény, ennek ellenére lenyűgöző, hogy napjainkban egy mobilkészülék már ilyet is tud.

A ToF kamerájával tökéletesen meghatározza a tárgyak mélységét, portrémódban pedig el tudja mosni a hátteret. Az előlapi kamera 32 megapixeles, így bizony, a mobillal készült szelfik is akár magazinokba illőek lehetnek. Világosban és este, rosszabb fényviszonyok mellett is fotóztam a készülékkel, és mindkét szituációban helytállt. Ha valaki nagy rajongója annak, hogy esti séták alatt megörökítse a várost, nem fog csalódni a Huawei legújabb készülékében.

Nincs nő, aki ne szeretne bele a külsejébe

Mindig az első benyomás a legfontosabb egy készüléknél, hiszen ez alapján dönti el a fogyasztó, hogy végül megveszi-e a terméket, vagy sem. Ezzel Joon Suh Kim, a Huawei telefonok főtervezője is egyetért. A tehetséges tervező egy interjúban elmondta nekünk, hogy a P szériák alapvetően a női vevőket, míg a Mate széria modelljei a férfiakat szeretnék megcélozni. A P30-as telefonok elkészítésekor fő stratégiájuk az volt, hogy a küllemük divatos hatást keltsen, a hátlap színe pedig minél élénkebb legyen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A természet szépségei, például a sarki fény vagy a kék égbolt inspirálta őket, így a készülék kapható jégkristálykék, aurórakék vagy éppen éjfekete színekben is. Én Párizsban a jégkristálykék árnyalatot kaptam meg. Az alábbi fotót elnézve szerintem érthető, hogy miért szerettem bele egyből a külsejébe.

huawei-telefon-p30pro

Nálam az első benyomásnál a menürendszer és annak kezelése is számított. Már évek óta iOS készüléket használok, de ehhez képest egyáltalán nem volt szokatlan egy androidos mobilt kezelni, persze, egyeseknek beletelhet egy kevés időbe, mire megszokják a másik típusú rendszer kezelőfelületét.

Meddig bírja?

Természetesen egy okostelefonnál az akkumulátor minőségét is számításba kell venni. A Huawei legújabb modellje ezen a területen is jól teljesít. A 4200 mAh-s telepnek köszönhetően akár egy vagy másfél napig is bírhatja töltés nélkül a készülék. Nyilván ez az idő csökkenhet, ha a felhasználó több mindenre használja a telefonját. Azonban ez a készülék annak is jó választás lehet, aki a munkájában is rengetegszer mobilozik, mert a vetélytársainál lassabban merül.

A másik előnye, hogy nagyon gyorsan töltődik az eszköz, kicsit kevesebb mint egy óra alatt fel lehet tölteni lemerült állapotból száz százalékra. Összehasonlításképp, a jelenlegi privát telefonomat, mely a Huawei egyik nagy vetélytársa, körülbelül két óra alatt tudom feltölteni alacsony százalékról maximumra.

Lélegzetelállító fényképek

Ahogy nézem a Huawei P30 Pro-val készített fotóimat, néha még most sem hiszem el, hogy azokat tényleg én készítettem, nem pedig egy profi szakember. Emiatt be kell, hogy valljam, hogy pár nap után elgondolkodtam, hogy lecserélem az eszközömet. Az alábbiakban megnézheted, milyen szép felvételeket készítettem a Huawei csúcsmobiljával. Nemcsak Párizsban, hanem Budapesten is lőttem vele pár felvételt.

Ezt is szeretjük