Hostesst hirdetnek, egészen mást keresnek: 3 gyanús jel az álláshirdetésben

Mielőtt jelentkezel egy hirdetésre, nem árt figyelned néhány dologra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A diákmunkák közül a hostesskedés az egyik legnépszerűbb munkakör. Ebbe sok minden beletartozhat, a termékek népszerűsítésétől a rendezvényeken való kisegítésig, ám a hirdetések között sok az átverés.

Vannak jelei annak, ha valójában tisztességtelen munkára toboroznak jelentkezőket: légy óvatos, és vedd észre, ha erről van szó! Elmondjuk, honnan tudhatod.

Semmi konkrétum

Ha a hirdetésben semmi nincs feltüntetve azon kívül, hogy hostessmunkáról van szó, és hol kell jelentkezni, az mindenképpen gyanús. Egy telefont megér a dolog, de ha bővebb tájékoztatást kérsz, és így sem hajlandóak semmi konkrétummal szolgálni, inkább ne menj el az interjúra.

Érdemes megtudakolni a hirdető cég vagy szervezet nevét, és egy kis internetes nyomozásba kezdeni. Ha nem találsz róluk semmit, esetleg rossz tapasztalatokat olvasol különböző fórumokon, tudhatod, hogy szélhámosokkal van dolgod.

Gyanús információk

Az sem garancia a tisztességes állásajánlatra, ha van némi információ a hirdetés szövegében. Ha külföldi munkavégzéssel kecsegtetnek, az az esetek többségében nem jelent jót. Az olyan kifejezések is turpisságra utalnak, mint az internetes munkavégzés és a masszázsszalon.

Jól fizető diákmunkák

Nézd meg, melyek azok a területek, ahol diákként elhelyezkedhetsz, és valószínűleg szép kis summára teszel majd szert a nyár végére!

Egyes esetekben még akkor is érdemes gyanakodni, ha a hirdetésben jelentkezési feltételként tüntették fel a dekoratív külsőt vagy a nagykorúságot, vagy éjjeli munkavégzésre keresnek lányokat.

Irreálisan magas fizetés

Sok hirdető azzal próbálja magához édesgetni a gyanútlan diáklányokat, hogy a fizetés terén bőven föléígér más hostessmunkát kínáló cégeknek. Még ha csábítónak tűnik is az ajánlat, akkor sem szabad bedőlnöd, mert ha a feladat és a fizetés feltüntetett mértéke nincs arányban egymással, valószínűleg átverés van a dologban.

Erre figyelj!

Ha biztosra akarsz menni, érdemes diákszövetkezeten keresztül elhelyezkedni, mert így kiszűrhetők a csalók, és a pénzedhez is nagyobb eséllyel hozzájutsz. Mindig olvasd át mindent, mielőtt bármit aláírsz, mutasd meg egy felnőttnek is, és győződj meg róla, hogy a másik fél is korrekten jár el.

Ezt is szeretjük