Hol játszódnak az álmaid? Erről az elfojtott vágyadról árulkodnak
Az álmokkal a tudatalattid üzenhet a magad előtt is eltitkolt, legmélyebb vágyaidról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az álmoknak ősidőktől fogva különös jelentést tulajdonítanak, egyesek szerint megjósolható belőlük a jövő, mások szerint az előző életeinkből magunkkal hozott emlékeink törnek ilyenkor elő, a pszichoanalisták pedig úgy tartják, hogy elfojtott tudatalattink üzen általuk.

Te hol szoktál járni legtöbbször az álmaidban? Ha elfogadod a feltevést, hogy alvás közben a meg nem élt ösztönök kerülnek ki az állandó önfegyelem kontrollja alól, akkor álmaid helyszínei révén elfojtott vágyaidra ismerhetsz rá.

Az iskolában

Nem elég, hogy egész nap a suliban vagy, még álmaidban is a folyosón sétálsz vagy az osztályteremben ülsz? Lehet, hogy a hétköznapokban, teljesen éberen nem így gondolsz rá, de az iskola a tanulásnak, a megszerzett tudás kamatoztatásának és a szellemi fejlődésnek a színtere.

Ha álmaidban is az iskola falai között játszódnak, akkor az azt jelenti, hogy szeretnél valami magasabb spirituális dolgot megélni, vágysz a szellemi kiteljesedésre, arra, hogy a gondolataidat szabadjára engedhesd, esetleg megreformálj egy már meglévő szabályt.

Ugyanakkor az iskola megjelenése azt is üzeni, hogy fontos számodra a rend: lehet, hogy egy régi konfliktus vagy megoldatlan helyzet rendezésére vágysz, illetve stabilitást és állandóságot szeretnél kialakítani az életedben.

A levegőben

Gyakori álom, hogy valaki madárként repül az égen, vagy fölülről látja mindennapi életét. Az álom üzenete egyszerű és világos: nagyobb szabadságra vágysz, szeretnél megszabadulni a kötöttségektől, illetve kipróbálni, milyen magasra juthatsz a magad erejéből.

Ha fentről szemléled a dolgokat, az azt is jelentheti, hogy szeretnél felülemelkedni egy problémán, amitől nem tudsz megszabadulni, magad mögött akarsz hagyni egy helyzetet vagy bizonyos embereket, amiről-akikről úgy érzed, elszívják az energiáidat vagy földhözragadttá tesznek.

Pincében

A pince a tudatalattit, az elfojtott félelmeket, de a rejtett tehetséget is jelképezheti. Ha álmodban lemerészkedsz, akkor az életben is szeretnél nagyobb teret engedni az elnyomott oldaladnak: elképzelhető, hogy ki akarsz törni a jókislány szerepéből, de az is lehet, hogy magadnak sem mered bevallani, hogy az iskola legmenőbb rebellis csajaként a kitűnő tanuló, szemüveges osztálytársadért dobog a szíved.

A pincében játszódó álom azt is jelezheti, hogy félelmeid túlságosan is befolyásolják az életedet - itt az ideje, hogy szembenézz velük, és továbblépj, ahelyett, hogy folyamatosan menekülnél.

Ezt is szeretjük