3 dolog, amivel bátran odamehetsz a pasihoz

Nem veszi nyomulásnak

Szeretnél kezdeményezni, de nem tudod, hogyan tedd ezt diszkréten? Íme, három módszer!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre inkább megszokott és elfogadott, ha az ismerkedés során nem a fiú, hanem a lány kezdeményez, ám nem mindenki születik tökéletes pasizási érzékkel.

Ha szeretnéd úgy tudtára adni a kiszemeltednek, hogy van nálad esélye, hogy az ne tűnjön nyomulásnak, próbáld ki az alábbi módszerek egyikét!

Szavak nélkül

Ha félénk vagy, és úgy gondolod, hogy a leszólítás nem a te műfajod, nyugodtan próbálkozhatsz szavak nélkül is - sőt, ez talán még romantikusabb, mint ha rögtön odamennél a pasihoz. Egyszerűen vedd fel vele a szemkontaktust, és villantsd meg a legszebb mosolyodat, ha rád néz.

Fontos, hogy ez egy igazi, szívből jövő mosoly legyen, ne erőltetett, vicsorgásszerű valami, mert azzal nem biztos, hogy sikert aratsz. Inkább légy egy kicsit szerény vagy szégyenlős, de mindenképpen őszinte.

Próbálj minél tovább a srác szemébe nézni, így biztos, hogy veszi majd a lapot, és ha szerencséd van, viszonozza a vonzalmat - először tartja a szemkontaktust, visszamosolyog, majd a kezébe veszi a dogokat, és oda is megy hozzád. 

Kérj segítséget!

Ha egy kicsit bátrabb vagy, valamilyen ártatlan ürüggyel meg is szólíthatod a pasit. A legjobb, ha valamiben a segítségét kéred: ez máris legyezgeti majd a hiúságát, hiszen egy férfi önérzetének jót tesz, ha ügyesnek és erősnek tűnhet a nő előtt. Helyzettől függően találj ki valami furfangosat - például a boltban vetess le a sráccal egy konzervet a magas polcról, vagy a kávézóban kérd el a cukrot az asztaláról!

Ez a módszer akkor is beválhat, ha valaki olyannal szeretnéd szorosabbra fűzni a szálakat, akit már ismersz, de még nem vagy biztos abban, hogy ő is hasonlóan érez-e. Ha például az osztálytársadról van szó, megkérheted, hogy magyarázzon el neked valamit, amit nem értesz, vagy felvetheted, hogy tanuljatok együtt.

10 tárgy a szobába, ami elhozza a szerelmet az életedbe

Nézegess képeket!

Elolvasom

Szólítsd meg!

Ha még ennél is vagányabb vagy, egyszerűen menj oda a sráchoz, és szólítsd meg! Arra azért ügyelj, hogy ne ijeszd meg az első mondatoddal, és ha úgy érzed, elutasító a viselkedése, ne erőltesd a dolgot.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Vigyázz, hogy ne csússzon ki olyan mondat a szádon, amivel pillanatok alatt elveszted a komolyságodat - korábbi cikkünkben találsz néhány példát a legkínosabb tabu mondatokra.

Ezt is szeretjük