Így lehet több pénzed a világ leggazdagabb emberei szerint: íme, a titkuk!

Íme, néhány időtlen tipp a világ legvagyonosabb embereitől.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Íme, néhány időtlen tipp a világ legvagyonosabb embereitől.

Ahhoz, hogy az ember nagy vagyonra tegyen szert, egy jó adag szerencsére is szükség van, de más tényezők is közrejátszanak benne.

Olvasd el olyanok tippjeit, akiknek már sikerült! Íme Bill Gates, Warren Buffett és Andrew Carnegie tanácsai.

Bill Gates

2014-ben az amerikai Bill Gates, a Microsoft cég alapító-tulajdonosa lett a világ leggazdagabb embere a Forbes listája szerint, közel 17 és fél milliárd forintnak megfelelő vagyonával. Az üzletember életfilozófiája, hogy tanulnod kell a múlt hibáiból, és törekedni rá, hogy ne kövesd el őket újra.

Sőt, arra buzdít, hogy találd meg a módját, hogyan lehetne a korábbi baklövésekből előnyt kovácsolni. Szerinte fontos, hogy örülj a sikereknek, de egy pillanatig sem szabad hagyni, hogy azok elvakítsanak.

Bill Gates arra figyelmeztet, hogy minden üzleti döntés meghozatalánál tiszta fejjel ítélj, és tartsd szem előtt a korábbi tapasztalatokat - jókat és rosszakat egyaránt.

Warren Buffett

A Föld harmadik leggazdagabb embere, Warren Buffett 1964 óta meghatezerszerezte akkor még mindössze 19 dolláros részvényeinek értékét a Berkshire Hathaway nevű befektetőcégben. A milliárdos tavaly a Dan Patrick Show-ban vendégeskedett, ahol elmondta, melyek a legnagyobb hibák, amiket az emberek elkövetnek a pénzzel kapcsolatban - íme, a nyilatkozat a 444.hu fordításában:

"Azt hiszem, a legnagyobb hiba az, hogy nem tanuljuk meg elég korán a megtakarítást szokásként kezelni. Mert a megtakarítás megszokás kérdése. A második legnagyobb hiba az, hogy az emberek hamar akarnak meggazdagodni. Lassan elérni, hogy jól élj, az viszonylag könnyű. Gyorsan meggazdagodni sokkal nehezebb."

Kiszámoltuk! 8 apró trükk, amivel havonta 10 ezret is spórolhatsz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Andrew Carnegie

Bár a néhai acélmágnás, Andrew Carnegie már a múlt században elhunyt, az életútjáról és meggazdagodásáról szóló, Think and Grow Rich című könyv örökérvényű tanácsokkal látja el az utókort a pénz kezelésére vonatkozóan.

Az egyik legfontosabb üzenet, hogy mindig magabiztosnak és bátornak kell lenned, sosem szabad eltérni a pozitív gondolkodástól. Hallgatnod kell a tapasztaltabbakra, de meg kell őrizni a függetlenségedet. Állandó koncentrációra, reális gondolkodásra és pontos tervre van szükség, és - ahogyan Bill Gates is elmondta - képesnek kell lenned tanulni a hibákból és kudarcokból.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük