Hogyan lehetsz népszerű 3 egyszerű lépésben?

Íme, a titok!

Ha szeretnéd, hogy sokan kedveljenek, te magad is tehetsz érte. Íme, a legfontosabb lépések!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek jólesik, ha figyelnek rá, és sokan kedvelik. Ez fokozottan igaz, amikor az ember még suliba jár, és vele egykorú fiatalokkal van körülvéve.

Ha te is szeretnél népszerűbbé válni a társaid körében, tegyél meg néhány egyszerű, de hatásos dolgot!

Légy kedves, de határozott!

A segítőkészség olyan tulajdonság, amiért egy közösségben megbecsülés a jutalom. Igaz ez akkor is, ha éppen valamilyen iskolai feladatban nyújtasz segítséget, de akkor is, ha valaki más jellegű problémáját mondja el neked, és te meghallgatod, esetleg hasznos tanácsot adsz.

Azonban fontos, hogy megtartsd az egyensúlyt, mert a kéretlen segítség gyakran teher lehet!

Igyekezz mindenkihez kedves lenni - ám ez nem azt jelenti, hogy ne állhatnál ki a saját igazadért, sőt! Ha olyan szituáció adódik, tisztelettel, de határozottan lépj fel a saját érdekedben.

Ezzel nemcsak a helyzeteden könnyítesz, de a társaid elismerését is kivívod, a magabiztosság ugyanis az egyik legvonzóbb tulajdonság.

Cikiznek a suliban?

Ha csúfolnak, bántanak az iskolatársaid, fontos, hogy tudd, nem vagy egyedül, és van megoldás! A szakértő elmondja, mit kell tenned.

Légy tapintatos!

Mindegy, miről van szó, ne veszítsd el a fejed, és ne lépd át a határokat! Ha valaki bizalmat szavaz neked, azzal ne élj vissza, ne ítélkezz, és légy tapintatos, ha a véleményedet kérik. Biztosítsd róla az illetőt - szóban és tettekkel -, hogy nálad biztonságban vannak az információk. Ennek előbb-utóbb híre megy, és mások is nyitnak majd feléd.

Ne csacsogj feleslegesen, és ne szólj bele olyan beszélgetésbe, ami szemmel láthatóan nem rád tartozik - főleg ne kioktató stílusban! Ha azonban hozzád beszélnek, hallgasd meg a másik felet, figyelj oda rá, és ne válaszolj hirtelen felindulásból.

Légy ápolt!

Nem a ruha teszi az embert, de az első benyomásban nagy szerepe van a külsőnek. Ez nem azt jelenti, hogy minél drágább cuccokat kell hordanod, és a legutolsó divat szerint kell öltözködnöd. Alakítsd ki a saját stílusodat, és látszódjon rajtad, hogy jól érzed magad a ruhákban, amiket felveszel. 

Légy ápolt, és igényes magadra, legyen rendben a körmöd és a hajad, és sokat dob az összhatáson, ha kellemes az illatod is. Így már akkor is szimpátiát keltesz az emberekben, amikor még nem ismerik a belső tulajdonságaidat.

Ezt is szeretjük