Vége a botladozásnak! Tudd meg, hogyan kell magassarkúban járni!
Ha eddig azért nem vettél fel magassarkú cipőt, mert nem tudtál járni benne, olvass tovább.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon nőies kiegészítő a magas sarkú cipő, de korántsem a legkényelmesebb viselet. Nem egyszerű kecsesen járni benne, de nem lehetetlen, és ha egyszer megtanulod, már ösztönösen is menni fog. 

Adunk néhány hasznos tippet, ami megkönnyíti számodra a gyakorlást. Tudd meg, hogyan járhatsz könnyedén és fesztelenül a magassarkú cipőben!

Milyen cipőt válassz?

Már a vásárláskor is megkönnyítheted a saját dolgodat, ha olyan cipőt választasz, amelynek viselése nem igényel plusz erőfeszítést. Mint mindig, a magassarkú esetében is fontos, hogy a mérete megfelelő legyen, ne szorítson, és ne is lötyögjön. A pántos lábbelik stabilabban illeszkednek a lábadra, így járás közben nem kell még arra is figyelned, hogy ne lépj ki belőlük. 

Persze a tűsarkú cipők nagyon csinosak, de kényelmesebb egy vastagabb sarokkal ellátott darab. Így egy kicsit nagyobb felületen oszlik el a súlyod, és kevésbé terheled a bokát és a lábfejet.

Akkor van a legkönnyebb dolgod, ha zárt, esetleg fűzős magassarkút veszel, de ez inkább ősszel és télen kivitelezhető. Szerencsére azért a többi fazonban is jól érezheted magad, ha már megfelelően tudod viselni.

Bár a magassarkú nagyon nőies viselet, nem egészséges, ha hosszú távon csak ilyen lábbelit hordasz. Nézd meg, mely cipőfazonok azok, amiket inkább kerülj el, ha meg szeretnéd őrizni lábad egészségét és szépségét - kattints ide!

Gyakorolj!

Miután megvetted a tökéletes cipőt, ideje egy kis otthoni gyakorlásnak. Vedd fel a magassarkút - akár egy pamutzoknival is, hogy oldd a merevségét -, és állj a tükör elé. Váltogasd a pózokat, próbáld eltalálni azt a helyzetet, ahol a legbiztosabbnak érzed az egyensúlyodat. Ha látod, hogy ilyenkor hogy áll a lábad, könnyebb lesz megjegyezni.

Ha ezzel megvagy, jöhetnek az első lépések. Ehhez szükséged lesz az agyadra is: képzeld el, hogyan lépkedsz, mikor lapos cipőben vagy, és ezt az érzést próbáld leutánozni a magassarkúban is. Segíthet, ha kevés nagy lépés helyett sok kisebb, de magabiztos lépést teszel.

Ha tudsz egy kicsit angolul, érdemes megnézned az alábbi rövid videót, amely egy percben mutatja be, melyek a tipikus hibák a magassarkú viselésekor, és mit tehetsz, hogy kiküszöböld őket.

Képzeletbeli vonal

Amikor már összeismerkedtél a magas sarkú cipőddel, járd benne körbe a lakást! Minél többet mozogsz benne, annál jobban megszokod majd. Nemcsak a kényelem fontos, de az is, hogy ha valaki rád néz, természetesnek és szexinek lássa a járásod a cipőben. Ebben segíthet a következő gyakorlat.

A lábfejeidet ne egymás mellé, hanem inkább egy kicsit egymás elé helyezd a járás során, de vigyázz, hogy ne teljesen, mert összeakadhat a bokád, és orra eshetsz. Alkoss egy képzeletbeli, széles, előre mutató vonalat magad elé, és próbálj meg csak ennek mentén lépkedni.

Ezt is szeretjük