Nehéz elhinni, hogy nem fotókat nézel: csodát alkot pár színes ceruzával a művész
Mintha megmozdulnának a képek: az orosz művész rajzai olyan élethűek, hogy szinte leugranak a papírról.

hiperrealista rajz nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hiperrealista művészeti alkotások mellett nem lehet csak úgy elmenni. Bármelyik emberből képesek kihozni, hogy újra meg újra rá akarjon pillantani a képre, mert már-már úgy tűnik, hogy az menten le fog ugrani a vászonról. Tökéletes másolatai a valóságnak, amelyek valódi mibenlétéről csak néhány szándékosan, feltűnően meghúzott ceruzavonás árulkodik. Hogyan lehetséges az, hogy valaki ennyire tökéletesen vissza tudja adni a realitást?

 Egy tehetséges orosz művésznek a kisujjában van az, amivel el tudja kápráztatni az embereket. Alena munkásságának elismeréséül szolgál, hogy Instagram-oldalán már több mint 165 ezren követik. Hiperrealisztikus portréi mellé mindig elhelyezi azokat az eszközöket, amiket használt, és ezek nem csodafegyverek, csak szimpla ceruzák. Rajzai mégis úgy tűnnek a legapróbb részletekig, mintha csak egy nyomtatott képpel nézne farkasszemet az ember.

A képeinek egy része megrendelésre készült rajzokból áll, ám vannak köztük olyanok is, amiket híres sztárokról készített. A legtöbb rajzzal átlagosan tíz napot dolgozik, és olyan hírességeket örökített már meg, mint Neymar, Keira Knightley, Dwayne Johnson, Marilyn Manson, Matt Damon. Autodidakta módon sajátította el a rajzolási technikákat, és alakította ki egyedi stílusát Moszkvában. Most már nyolc éve portrékat készít: mutatjuk a legszebbeket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, _litvinalena_)

Ezt is szeretjük