Bekeményített az ősz: csípős faggyal dőlt meg a hidegrekord
Ma reggel -6 foknál is hidegebbet mértek az országban. Eddig -3,6 fok volt a hidegrekord.

fagyott-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei ősz eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl: az ország nagy részén fagyosan indult a reggel, ezzel pedig nem csupán az idei őszi szezonra, hanem az október 8-ra vonatkozó minimum-hőmérséklet rekordja is megdőlt, nem is akármennyivel - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat friss Facebook-posztjából.

Mint írták, előzetes adatok alapján elmondható, hogy Nyírlugoson volt a leghidegebb, ott -6,2 fokig süllyedt a levegő hőmérséklete. Ez jócskán alulmúlta egyrészt a -2,4 fokos szezonrekordot - amit még idén szeptember 20-án mértek Zabarban -, illetve a mai napra vonatkozó, -3,6 fokos abszolút minimum-hőmérsékletet, ami szintén Zabarban fordult elő 2002-ben.

Érdekesség, hogy a napi maximum-hőmérsékleti rekord mennyivel magasabb, mint a most megdőlt hidegrekord. 1935-ben Szegeden október 8-án +29,8 fokot mértek, ennél azóta sem volt melegebb ezen a napon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint a következő napokban már változik a helyzet, és legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő légköri fagy. A hét további részében lassú melegedésre számíthatunk: tudd meg a részleteket a heti időjárás-jelentésből!

Fotók: Getty Images

Trükkök, hogy spórolj a fűtésszámlán

Ha nem szeretnél horribilis összegeket kifizetni fűtésszámlára, a lakás melegen tartását egyéb, kreatív és könnyen megvalósítható módszerekkel is megoldhatod. A fűtésoptimalizálás nemcsak a fűtőtest takarékos használatával érhető el.

Ezt is szeretjük